Advertorial publiceren
Image default
Internet

Website starten

Website starten

Op domeinnaam-registreren.net kun je de kenmerken en prijzen van verschillende domeinnaam– en webruimte aanbieders vergelijken. Dit kan zeer goed van pas komen wanneer je op het punt staat een website te beginnen. Tegenwoordig heeft bijna ieder bedrijf wel een eigen website. Dit is ook noodzakelijk, want de meeste mensen die informatie opzoeken over je bedrijf, zoals contactgegevens, openingstijden of prijzen, zullen deze eerst online proberen te raadplegen. Maar voor een website moet je betalen, en je wilt niet meer betalen dan nodig. Daarom vergelijkt deze site voor jou de kenmerken van verschillende aanbieders van domeinnamen.

 

Kosten van een domeinnaam

De kosten van domeinnamen zijn wisselend, zoals je kunt zien op deze site. Iedere aanbieder hanteert zijn eigen prijs. Hier komt wel bij dat iedere aanbieder ook verschillende mogelijkheden in zijn pakket heeft. Zo kun je met de goedkoopste aanbieder die deze site weergeeft, namelijk Versio, minder webruimte krijgen dan bij het iets duurdere Neostrada. Kijk daarom nooit alleen naar de kosten, maar ook naar de mogelijkheden per aanbieder.

 

Geschikte domeinnaam kiezen

Wanneer je een aanbieder hebt gevonden die bij jouw wensen past, moet je nog een domeinnaam kiezen. Het zogenoemde subdomein, dat wat na www. komt, kun je helemaal zelf bepalen. De keuze voor het deel na het subdomein, het Top Level Domain (TLD), is beperkt. Bekende opties zijn ‘com’, voornamelijk bedoeld voor commerciële doelen; ‘org’, voor non-profit bedrijven, of landcodes zoals ‘nl’ voor Nederland, ‘de’ voor Duitsland. Je hoeft niet altijd te voldoen aan de regels passend bij de verschillende TLD’s, maar het is wel handig voor je websitebezoeker dat je een logische TLD kiest. Kies bijvoorbeeld ‘nl’ als je de Nederlandse markt wilt aanspreken. De prijzen voor verschillende TLD’s worden ook vergeleken op domeinnaam-registreren.net.