Advertorial publiceren
Image default
Zakelijk

Wat kan je allemaal maken met 3d printen

In de afgelopen jaren zijn de technieken voor het printen in 3d behoorlijk verder ontwikkeld. 3d printers zijn in staat om driedimensionale producten te maken, op basis van digitale bouwtekeningen. De meeste 3d printers maken gebruik van plastic en printen het ontwerp laag na laag op elkaar, waardoor er een driedimensionaal object ontstaat. Een 3d printer kan dus een hoop printen op basis van een digitaal ontwerp en wellicht vraag je je nu wel af hoe ver de mogelijkheden gaan. Lees daarom snel verder en kom er zelf achter.

Diverse onderdelen regelrecht uit de 3d printer

3d printers zijn niet alleen in staat om kleine driedimensionale beeldjes uit te printen. Deze printers zijn zelfs in staat om diverse kunststoffen producten met mechanische eigenschappen uit te printen. Dit kan door 3d te printen met Carbon. Carbon 3d printers zijn in staat om allerlei ontwerpen en onderdelen te printen voor diverse doeleinden. De producten worden gemaakt van kunststof en worden netjes aan de oppervlakten afgewerkt, zodat je kunt profiteren van een topresultaat.

Leuke hebbedingetjes volgens jouw ontwerp

Je kunt het zo gek maken als je wilt. Met een 3d printer kun je diverse hebbedingetjes uitprinten in een design zoals jij het wilt. Denk hierbij aan flesopeners in diverse designs, kleurrijke onderzetters en feestelijke onderzetters. Daarnaast komt dit ook erg goed van pas wanneer jouw eigen hebbedingetjes kapot gaan of verloren raken. Ben je bijvoorbeeld één van je oorbellen verloren? Dan kun je met een 3d printer eenvoudig het design namaken en deze weer opnieuw uitprinten. Dat is nog eens handig.

Breng de gekste designs tot leven

Met een 3d printer zijn de mogelijkheden eindeloos, doordat je diverse ontwerpen kun laten realiseren. Neem een simpel pennenbakje als voorbeeld. Met een 3d printer heb je de mogelijkheid om het ontwerp helemaal om te gooien zoals jij wilt. Zo kun je de vorm helemaal veranderen en gebruik maken van diverse designs, om het ontwerp naar jouw eigen wensen te maken.

Kies jouw materiaal

Naast het feit dat je diverse mogelijkheden hebt met een 3d printer, kun je ook gebruik maken van diverse materialen. Zo kun je verschillende objecten printen van kunststof, siliconen, koper en diverse andere metalen. Afhankelijk van wat je wilt printen, kun je dus een materiaalsoort kiezen die er het beste bij past. Daarnaast zijn materialen zoals kunststof en siliconen in verschillende kleuren verkrijgbaar.