Advertorial publiceren
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een hackton organiseren

Wil jij een hackton organiseren, dan raden we het je aan om je hier goed in te verdiepen. Zo zou je bijvoorbeeld een cursus kunnen volgen waarbij men je precies uitlegt hoe je dit het beste kunt doen. Steeds meer bedrijven organiseren namelijk zo’n hackton en dit is niet voor niets zo. Met behulp van een hackton kan je er namelijk voor zorgen dat je een probleem binnen je organisatie in twee dagen oplost. Mocht je dit online willen doen, dan kan dit ook. Tijdens de lockdown kozen veel bedrijven er namelijk voor om dit op deze manier te doen. Het woord hackton is ontstaan uit een combinatie van de woorden hack en marathon. Voorheen kozen bedrijven er namelijk voor om dit te organiseren op het moment dat zij hardware of software wilde ontwikkelen binnen twee dagen. Momenteel kiezen ook veel andere bedrijven hiervoor als zij een bepaald vraagstuk hebben dat zij willen oplossen. 

 

Een vraagstuk oplossen binnen een korte periode 

Wil jij een bepaald vraagstuk oplossen binnen twee dagen, dan is een hackton ideaal. Lukt het je normaliter niet om een bepaald vraagstuk samen met je team op te lossen, dan zou het op deze manier wel kunnen lukken. Hierbij is het wel belangrijk dat alle neuzen binnen het team dezelfde kant op staan en dat jullie vol passie aan de slag kunnen gaan met deze manier van werken om zo het vraagstuk op te lossen. 

 

Ook de design thinking workshop is interessant 

Wil jij innovatief aan de slag gaan op een andere manier, dan is het mogelijk interessant om je te verdiepen in de design thinking methode. Wil jij een nieuw product of een nieuwe dienst ontwikkelen, dan kan deze methode zeer goed werken. Echter zal je je hier wel eerst goed in moeten verdiepen en juist daarom is het verstandig om eerst een workshop te volgen zodat je precies weet wat deze methode inhoudt. Vervolgens kan je er zelf mee aan de slag gaan en dat is top. 

 

Op een creatieve manier aan de slag gaan 

Met de design thinking methode ga je op een creatieve manier aan de slag als je vastloopt en er niet meer uit komt. Ook de hackton methode is op dit moment erg interessant. 

 

 

https://www.fridayoutofthebox.nl/hackathon-organiseren-tips-voor-succes/