Advertorial publiceren
Image default
Dienstverlening

Een ingenieursbureau verricht werk in de civiele techniek

Ingenieurs zijn behoorlijk belangrijk in onze wereld. Dit wist je misschien nog niet, maar zonder ingenieurs zouden we het behoorlijk moeilijk krijgen om ons van A naar B te verplaatsen en zeker als dit om een ander land gaat (over de zee). Een ingenieursbureau houdt zich bezig met projecten binnen de civiele techniek en de industrie. In Nederland zijn er behoorlijk veel ingenieursbureaus. Ieder ingenieursbureau heeft zijn eigen projecten en onderdelen. De een houd zich bezig met het ontwerpen, renoveren of bouwen van bruggen, de ander houd zich bezig met alles wat met de wegen te maken heeft of soms zelfs allebei. De civiele techniek is behoorlijk breedt, dat lees je verder in het artikel. 

Wat houdt Civiele techniek in?

Bij Civiele techniek moet je vooral denken aan het ontwerpen, realiseren en begeleiden van de technische wetenschap van bruggen, aanleg en onderhoud van wegen en alles wat daar aan vast zit zoals kabels, leidingen, spoorwegen, maar ook gebouwen. Ook houden ze zich bezig met het onderhouden, ontwerpen of renoveren van rivieren, kanalen en waterkades. Het is vooral een technisch vak waar je echt een studie voor nodig heb of op zijn minst een opleiding in de techniek. 

Wat doet een ingenieursbureau?

Ieder ingenieursbureau is anders en daarom hebben ze ieder ook hun eigen opdrachten. Er zijn veel ingenieursbureaus in Nederland dus er zullen er zeker een aantal tussen zitten die zich richten op dezelfde projecten. Maters en De Koning is een ingenieursbureau met twee vestigingen, eentje in Roosendaal en de ander in Rotterdam. Zij richten zich vooral op projecten voor het ontwerpen, het maken van berekeningen, adviseren en begeleiden van bruggen, constructie bouw, bruggen en water kades en inrichting en ontwerp van havens over heel Nederland. Ook hebben zij al vele projecten buiten Nederland gedaan. Een daarvan is het podium constructie van een wereldtour van Hardwell.