Advertorial publiceren
Image default
Dieren

Online rattengif bestellen

Alvorens u besluit om rattengif te kopen, moet u zich goed laten inlezen. Er zitten namelijk wel een aantal gevaren en risico’s aan het gebruik van dit goedje. Rattengif is zoals de naam al luidt voor de verdelging van ratten. De beste soorten zijn vaak geurloos en smaakloos en werkt pas na een tijdje. Daarnaast zijn ratten vaak moeilijk te doden met gif, omdat ze aparte eetgewoonten hebben.

Als u rattengif gaat kopen, moet u weten dat de ratten er vaker van moeten eten voordat deze dood gaan. Dit is met opzet gedaan, zodat meerdere ratten van het goedje blijven eten. Als de rat meteen dood zou gaan, krijgt de rest misschien last van aasschuwheid en laten ze het gif staan. Om professioneel rattengif te kopen heeft u een vergunning nodig. Deze vergunningen worden alleen verstrekt aan agrariërs of aan ongediertebestrijders. Bij webshops en andere winkels kunt u wel simpel rattengif kopen. Hiermee kunt u prima de ratten in uw woning bestrijden, maar als het gaat om een grote plaag raden we u toch aan om een ongediertebestrijder in te schakelen.

Wanneer besluit u rattengif te kopen?

Ook willen we graag wat advies geven voor particulieren die besluiten om rattengif te kopen.  Rattengif kopen kan namelijk niet zomaar. Voor de bestrijding van een paar ratten en muizen kunt u gewoon bij een speciaalzaak rattengif kopen, maar voor de bestrijding van complete plagen zult u toch echt een ongediertebestrijder in moeten zetten. Dit is ook de reden dat u geen gevaarlijke rattengiffen kan kopen bij een gewone winkel. Als u zelf besluit om de ratten te gaan bestrijden, moet u eerst goed uitzoeken waar de ratten zich bevinden. Dit kunt u zien aan de aangevreten verpakkingen of de plaats van de keutels. Vervolgens kunt u op meerdere plaatsen lokdozen plaatsen, zodat u een goede verspreiding heeft van het rattengif. Na een paar dagen zult u moeten controleren of er wel van het gif gegeten is. Anders moet u de lokdozen wellicht verplaatsen naar een andere plek. Ook dient u het gif vers te houden. Ververs het daarom goed en blijf controleren of er wel van het gif gegeten wordt. Probeer de bestrijding zoveel mogelijk toe te passen in alle aangrenzende ruimtes waar het muizen –en rattenprobleem zich ook voordoet. Hiermee voorkomt u dat de plaag zich uitbreidt of misschien zelfs wel terugkomt. Kijk voor meer informatie over de verschillende soorten rattengif op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op als u een vraag heeft.

http://ongediertemiddelen.nl/ratten/bestrijding-met-vergif-particulier