Advertorial publiceren
Image default
Bedrijven

Nieuwe vormen op de werkvloer

De situaties op de werkvloer veranderen continue. Werkgevers experimenteren namelijk veel met andere soorten tijden en dergelijken. Hiermee proberen de werkgevers meer uit de werknemers te halen. Deze vormen zijn nog allemaal in ontwikkeling, en is geen garantie voor de vervanging van de oude negen tot vijf. Toch blijft het interessant om deze ontwikkelingen te volgen. In dit artikel vind je allerlei nieuwe vormen, om meer uit de werknemer te halen.

 

De eerste vorm is erg apart, velen knappen er al op af wanneer ze de titel horen. In deze vorm laat je namelijk de werknemers zelf kiezen wat het salaris is. Dit schrikt voor veel mensen af. Toch wordt er geclaimd dat het zeker werkt. Het voordeel hiervan is dat de werknemers aan zelfreflectie doen. Hierdoor leert de werknemer enorm veel, en kan hij zich verder ontwikkelen. De werknemer heeft ook een gevoel van voldoening, aangezien hij zichzelf kan belonen voor het werk. Ook is er een mogelijkheid om extra hard te werken, met als tegenprestatie een hoger salaris. Bereken salaris wel altijd samen met de werknemer.

 

Een andere manier is om de werknemers zelf de werktijden laten bepalen. De nadelen hieraan zijn dat je een kantoor moet hebben dat veel beschikbaar is of dat het werk online te maken is. Hierdoor heeft de werknemer volledige vrijheid in het werk. Het voordeel is dat je veel kan eisen van de werknemer. Deze werkt immers op tijden waar hij/zij het meeste productief is. Je kan in zo’n situatie betere prestaties verwachten van de werknemer.

 

De laatste manier is om de werknemer te laten kiezen waar hij of zij gaat werken. Het is dan wel de bedoeling dat we werknemer aan het werk is op dezelfde tijden als dat de collega’s doen. Je zal de online urenregistratie daarom scherp moeten houden. Wanneer dit niet gebeurt zal je geen flauw benul hebben wanneer de werknemer bezig is. Het nadeel is dat het contact met andere collega’s wat moeilijker kan zijn dan voorheen.

http://www.cbbs.nl