Advertorial publiceren
Image default
Zakelijk

Bedrijfsruimte in Amsterdam: Jouw plek in hartje Nederland

Je bent ondernemer in Amsterdam en je hebt een magazijn of werkplaats nodig: je zoekt een bedrijfsruimte. Je zult in het centrum van Amsterdam deze ruimtes niet gauw aantreffen. Door de dichtheid van de gebouwen in de stad, hebben de meeste ondernemingen alleen een kantoor ter beschikking. Grotere ruimtes zijn meestal te vinden op industrieterreinen. Denk hierbij aan de voorraad van een online verkoper.

Een bedrijfsruimte huren

Een bedrijfsruimte is geen kantoor, je zult in de regel in deze ruimte geen klanten ontvangen. Je hebt daarom minder faciliteiten nodig, wat het huren van een opslag- op werkgelegenheid weer goedkoper maakt. Daarnaast zijn er regels speciaal voor bedrijfsruimtes opgesteld in de Arbeidsomstandighedenwet. Wanneer je een dergelijke ruimte huurt, zul je hier rekening mee moeten houden. Voor je een ruimte huurt, breng je in kaart wat jij nodig denkt te hebben.

Ruimte voor jouw bedrijf

Voorwaarden voor een geschikte ruimte zijn zaken als de noodzaak van een kantoor in het pand, de te verwachten groei van de voorraad of werknemers, de bereikbaarheid van het pand met openbaar vervoer, de geschatte verbruikskosten, of voorzieningen in de buurt.  Niet alle panden zullen direct aan jouw eisen voldoen, laat je daarom goed inlichten over de mogelijkheden. Het vinden van jouw magazijn of werkplaats kan uiteraard via een makelaar, maar veel verhuurders bieden tegenwoordig ook hun ruimtes aan op internet. Dit kan particulier maar gaat vaker via een online verhuurder, met wie je de bezichtigingen plant.

Bron: Kantoorruimte Amsterdam