Advertorial publiceren
Image default
Electronica en Computers

Medische studenten kopen lichaamsdelen online aan

De mogelijkheden die je hebt met een 3D printer zijn tegenwoordig immens aan het uitbreiden. Daarom dat je misschien dat de traditionele printers zoals een continuous inkjet printer of een laserprinter aan populariteit gaat verliezen maar dit zal niet het geval worden omdat ze voor 2 totaal verschillende doeleindes gebruikt worden. Het enigste wat er nog kan gebeuren is dat  er multifunctionele printers voorkomen waarbij je 3D printers,  continuous printers of hot foil printer in 1 apparaat terug te vinden zijn, dan kunnen de traditionele printers misschien sterk aan populariteit verliezen.

 Ondertussen kunnen studenten die een studie in de cosmetische wereld  doen lichaamsdelen online aankopen die gemaakt zijn door een 3D printer.  Deze modellen die door een 3D printer gemaakt zijn kunnen  gebruikt worden in deze opleidingen waarbij ze moeten werken met lichaamsdelen.

Deze 3D geprinte lichaamsdelen zijn ontworpen door onderzoekers die aan de Monash University werken.   Er is een grote tekort aan lichamen voor de scholen om aan te werken omdat  er strenge regelgevingen gelden  in verband met het ontleden van lichaamsdelen.  Bovendien is het vergaren van 3D modellen makkelijker dan  echte delen en zijn ook goedkoper.   Daarboven is er nog een voordeel omdat  de onderdelen zo zijn opgemaakt dat ze perfect overeenkomen met echte lichaamsdelen en zijn sommige delen zoals een bloedvat nog beter zichtbaarder dan bij een echte lichaam.  De  3d onderdelen die worden opgemaakt baseert men op basis van CT- en MRI-scans.

Zoals reeds vermeld is zijn er grote tekorten aan lichamen maar in Nederland is dit niet het geval.  Er is een sterke stijging in lichaamsdonaties sinds het jaar 2012  maar Nederland heeft zo een sterke groei gekend dat sommige organisaties geen lichamen opnemen voor een bepaalde tijd.  De ontwikkelaars van de 3d modellen zeggen dat de onderdelen die zij printen zeer belangrijk zijn voor de medische sector.

http://www.kba-metronic.com/