Advertorial publiceren
Image default
Electronica en Computers

Tekenen met een 3d pen

Niets is leuker dan tekenen met een 3d pen die je natuurlijk kunt bestellen bij de goedkope 3d pen winkel.. Maar zoals met alles: oefening baart kunst. Begin dus eenvoudig met platte modellen. Heb je een kleurboek bij de hand? Het is een eenvoudige manier om aan de pen te wennen: gewoon een tekening overtrekken. Als dat lukt, dan doe je hetzelfde, maar dan gebruik je verschillende kleuren. Zo leer je hoe je de overgang van de ene naar de andere kleur moet doen. Probeer ook eens te schrijven met de pen. Maak een leuke tekst die je bijvoorbeeld aan de muur kunt ophangen.

Je eerste 3d model maken

Een driedimensionaal model maken is ontzettend leuk. Maak je eerste model ook niet te moeilijk. Begin met een makkelijk object. Op internet zijn er talloze tekeningen te vinden die uit onderdelen bestaan. Platte onderdelen die je naderhand aan elkaar maakt waardoor het model 3d wordt. Een voorbeeld is bijvoorbeeld een bril. Je tekent eerst het montuur, daarna de pootjes. Vervolgens maak je ze aan elkaar. Een boodschappentas: een langwerpige kubus met gekleurde handvaten en ga zo maar door. Wat een favoriet model is, is een vliegtuig. Jongens vinden het geweldig om hun eigen vliegtuig te maken.

Kunstwerken

Nu kan je pas echt aan de slag. Maak eerst een fundering voor je model wat je wilt maken. Een ondergrond waarop je model kan staan. Een ronde appel rolt weg, dus maak hem aan de onderkant plat, zodat hij blijft staan. Maak je een dier dan is het geen probleem als hij vier poten heeft. Maar een dier met 2 poten blijft al lastiger staan. Je kunt eventueel een klein sokkeltje maken waaraan je jouw dier bevestigt, dan staat het zeker goed. Een fiets kan je laten staan door hem een standaard te geven. Gebruik eventueel plakband om de onderkant vast te plakken terwijl je aan je model werkt.