Advertorial publiceren
Image default
Electronica en Computers

3d pen bij kinderen enorm populair

Wanneer je de 3d pen bekijkt dan is dit momenteel een ware trend geworden mede door de aandacht die deze pen heeft gekregen in 2017 via de media. Wanneer we naar de 3d printer kijken dan is de bekendheid enorm maar vaak zijn volwassene nog niet echt op de hoogte van een 3d pen. Een 3d pen is een pen waarmee je objecten in 3d kunt tekenen. Zeg maar gerust uit de losse hand kunt tekenen. Natuurlijk super cool als je bedenkt dat kinderen hier van alles mee kunnen maken. Zo blijkt dat meisjes bijvoorbeeld accessoires voor hun favoriete barbie maken. Denk hierbij aan oorbelletjes, tassen of zelfs meubeltjes. Jongens maken hun eigen racebaan accessoires en of eigen vliegtuigen.

Is de 3d pen veilig voor uw kind?

Een 3d pen is een pen die als vulling een filament gebruikt. De filamenten zijn van ABS of PLA gemaakt. Nu is ABS wel sterker en gaat langer mee maar bij het verhitten kun je beter niet de dampen inademen. Kortom gebruik de biologische PLA variant die ook vaak op school bij kinderen wordt gebruikt. Verder kunt u ook kijken naar de kop van de 3d pen. De oudere modellen of beter de eerste modellen van de 3D pen hadden de nozzle waarmee het filament wordt verhit aan de voorkant van de pen zitten waardoor bij aanraking dit heet was. Tegenwoordig is dit bij de 3- 5 generatie 3d pennen beter verwerkt en volkomen veilig.

Welke ontwikkelingen zijn er voor volwassenen?

Wanneer je kijkt naar het gebruik van de 3d pen zie je dat ook steeds meer volwassenen de toepassingen van de 3d pen hebben ontdekt. Naast de creatieve personen die er al allerlei voorwerpen mee maken is er ook een professionele doelgroep die voor bepaalde producten de 3d pen gebruiken. Denk niet alleen aan versieringen maar ook als praktisch hulpmiddel voor de gemiddelde klusser.

https://www.3dpenstunter.nl