Advertorial publiceren
Image default
Gezondheid

Hulp bij Moedervlekken

Moedervlekken; (n)iets aan te doen?

Iedereen heeft moedervlekken. De één heeft maar een paar vlekjes, terwijl de ander bezaaid is met moedervlekken. Vooral mensen met een lichte huid hebben kans op veel moedervlekken. Moedervlekken zijn opgehoopte pigmentvlekken die zijn aangeboren waardoor je ook geen invloed op het ontstaan hebt.

Kunnen moedervlekken ook kwaad?

De meeste moedervlekken zijn onschuldig en zal je ook niet als hinderlijk ervaren. Het kan echter zo zijn dat een moedervlek van vorm en kleur verandert waardoor de kans bestaat dat je te maken hebt met een melanoom, een vorm van huidkanker. Constateer je dit dan is het altijd verstandig om naar de huisarts te gaan om je moedervlek te laten onderzoeken.

Hoe kun je Ouderdomsvlekken verwijderen?

Vanzelfsprekend moet je een melanoom door de huisarts laten verwijderen, maar voor de onschuldige moedervlekken hoef je geen medicus in te schakelen. Liever niet zelfs, want de middelen die de huisarts voorschrijft zijn nogal agressief voor je huid waardoor deze overgevoelig kan raken en je verder van doel af raakt. De meest milde vorm van het verwijderen van moedervlekken is het gebruiken van een blekende crème. Skinlight is zo’n crème waarbij je met behulp van natuurlijke ingrediënten het pigment wordt opgelicht met als resultaat een egalere huid. Helemaal verwijderen kun je de moedervlekken niet, maar de ontsierende donkere kleur zal nu stukken lichter worden waardoor je nauwelijks meer contrastvorming op je huid zult zien.