Advertorial publiceren
Image default
Woning en Tuin

Prachtig, een rieten dak

Niet alleen prachtig om te zien, maar ook goed isolerend: een dak van riet. Al vele eeuwen wordt er gebruik gemaakt van dit materiaal om daken mee te bedekken. Vooral daken die steil zijn (minstens 45 cm) zijn hier erg geschikt voor. In vroegere tijden was een rietendak juist de goedkopere optie wanneer men het dak bekleedde. Vandaag de dag zijn rieten daken juist echt voorbehouden aan het duurdere segment in de huizenmarkt. Een goed rieten dak kan door een rietdekkersbedrijf vakkundig en duurzaam voor u wordne gelegd. Na een jaar of 30/40 is het dak aan vervanging/reperatie toe: net zoals ieder ander dak heeft ook een rieten dak niet het eeuwige leven.

Een rieten dak is feitelijk vaak een combinatie van riet en dakpannen, dit vergroot namelijk de levensduur van het dak. Waar rieten daken vroeger als een brandgevaarlijke optie werden beschouwd, is het tegenwoordig gelukkig mogelijk om rieten daken net zo veilig te maken als de gewone daken van dakpannen of beton. Er zijn vele mogelijkheden tot het impregneren van het dak en het materiaal, zodat dit zo veilig mogelijk wordt.

Dan is er ook nog de keuze voor natuurlijk riet en kunststof riet. Kunststof riet heeft een aantal voordelen. Doordat het geen organisch materiaal is, zal schimmel en mos geen kans hebben om te groeien. En uiterlijk gezien is het verschil eigenlijk amper te zien, dus misschien is dit uiteindelijk wel de beste optie. Een rieten dak heeft een luxe uitstraling, waar zoveel mensen in deze tijd naar op zoek zijn. En bovendien is het helemaal niet zo duur als u wellicht denkt. Als u serieus overweegt een rieten dak te laten leggen, is het wellicht uw beste optie om gewoon eens een afspraak te maken met een rietdekkersbedrijf om uw opties te bespreken. Want voor alle wensen en budgetten is een rieten dak te krijgen!

http://www.rietwerk.nl