Advertorial publiceren
Image default
Bedrijven

Hoe krijg je meer energie?

Veel mensen hebben last van een laag energiepeil. Dat kan heel veel verschillende oorzaken hebben. Toch zijn er wel een aantal zaken, waar veel mensen mee te maken hebben. De oplossingen zijn ook al net zo divers. Hier krijg je drie tips voor mogelijke stappen voor meer energie.

Eetschema en afvallen

Ja, anno 2021 heeft zo’n 60% van de mensen boven de 18 jaar overgewicht. Dat overgewicht niet bijdraagt aan het energielevel, is evident. Het zorgt ervoor dat je minder makkelijk beweegt en het zorgt er ook vaak voor dat je mentaal er last van krijgt.

Er is eigenlijk maar één werkelijk goede remedie tegen overgewicht. Een ontzettend goed eetschema en afvallen, horen bij elkaar. Eetschema en afvallen?  Als je voor een eetschema kiest dat je werkelijk waar je hele leven kunt volhouden en dat ook ervoor zorgt dat je (tot je het juist gewicht hebt) afvalt dan, gaat jou dat lukken.

Jouw gedachten

Eigenlijk is dit het beste om mee te beginnen. Wil je afvallen? Dan moet jij je namelijk bedenken waarom jij dat wil? Stel je bijvoorbeeld voor dat je nog maar een jaar leeft? Wat wil je dan allemaal nog doen? Misschien heb je dan geen bucketlist, maar misschien heb je dan geen zin meer in eindeloos scrollen op jouw mobiel. Nu wil je alles uit het leven halen. Je zou als jij het goed voorstelt, dat je nog maar een jaar hebt, je mogelijk ineens ontzettend blij en dankbaar voelen dat je nu nog leeft. Dit kan een enorme energie boost geven.

Wat ook kan helpen is om jou voor te stellen als je bijvoorbeeld niet gaat afvallen, hoe jij je na tien jaar dan zou voelen. Zou je dan elk jaar misschien nog een kilo aankomen? Hoe zou jij je dan voelen?

Volg jouw pad

Als jij de dingen doet die je leuk vindt, dan ga je ook meer energie krijgen. Dat betekent niet dat je niet soms door een zure appel heen moet bijten. Als jij in het leven leert dat het leven niet alleen uit krenten bestaat, maar ook uit pap, dan krijg je ook discipline. En ergens moeite voor doen, geeft naderhand ook voldoening en energie. 

https://eetschema.net/eetschema-afvallen/