Advertorial publiceren
Image default
Woning en Tuin

Hoe hou je je vijver gezond?

Een groot aantal mensen vindt dat een vijver in de tuin een bijzonder rustgevende en fijne atmosfeer heeft. Hiermee kan ik het eigenlijk niet oneens zijn. Om deze atmosfeer te behouden is het belangrijk dat je je vijver zo goed mogelijk onderhoud, wat niet kan zonder de juiste gereedschappen. Om er zeker van te zijn dat jij je vijver zo goed mogelijk houdt, is het handig om even te blijven lezen.

 

Heb jij al een vijverfilter geïnstalleerd? Zo niet, is het de hoogste tijd om dat te gaan doen. Een vijverfilter speelt namelijk een cruciale rol in het schoonhouden van het vijverwater en het in stand houden van het zuurstofpercentage in het water. Een vijverfilter zorgt ervoor dat er geen grote afzettingen van natuurlijk afval in het water blijven hangen, wat zowel de kleur van het water als ge gezondheid van de organismen in het water ten goede komt. Dit biologisch afval wordt namelijk ook afgebroken in het water, wat gepaard kan gaan met giftige stoffen. Zo kan er methaangas ontstaan, wat natuurlijk niet erg gezond is. 

 

Een vijverpomp kopen is een van de belangrijkste dingen die je kan doen om je vijver gezond en in goede staat te houden. Een vijverpomp speelt, net zoals de vijverfilter, een onmisbare rol bij het schoonhouden van het vijverwater. De vijverpomp levert schoon, nieuw water en pompt het oude water weg. Zo voorkom je stilstaand, vies water en garandeer je de levensduur van je vijver en de bewoners ervan. 

 

Om te voorkomen dat al het water in je vijver de grond eromheen gaat verzadigen, is het belangrijk om vijverfolie te plaatsen. Vijverfolie zorgt ervoor dat het vijverwater blijft waar het hoort te zijn. Een grond die is verzadigd met water kan al snel zorgen voor rotting, wat niet bevorderlijk is voor de tuin als geheel.

 

Als je toch zeker wilt weten dat alles aan je vijver is zoals het hoort te zijn, is het aan te raden om een expert te raadplegen.

 

https://www.waterpomp.be/