Advertorial publiceren
Image default
Bedrijven

Alles over chiptuning

Chiptuning, je hoort het vandaag de dag steeds vaker. Maar wat is een gechiptunede auto nu precies? Wat kan een gechiptunede auto beter? In deze blog worden deze vragen onder andere nader beantwoord.

Wat is auto chiptuning?

Chiptuning of je auto laten chippen wil zeggen dat je de prestaties van een motor verbeterd. Je motor wordt aangesloten op een zogenaamde ECU. Een computer die onder andere de brandstof ontstekingen regelt, die de bepaald wanneer er welke gassen worden uitgestoten en bovendien dat de motor brandstof krijgt. De meeste motoren worden ver onder hun capaciteiten gelimiteerd. Dit doet de autofabrikant om motor falen te voorkomen tijdens uiterst slechte omstandigheden zoals bij bijvoorbeeld een motor die loopt op te weinig olie. Door je auto te laten chiptunen presteert je motor nog steeds onder de mogelijke capaciteiten maar een heel stuk minder ver. Prestaties minder ver onder de capaciteitengrens van een motor wil zeggen meer vermogen, meer koppel en een soepeler verloop van het proces.

Kan mij auto gechiptuned worden? Chiptuning Sittard

In principe kan elke auto gechiptuned worden. Vaak valt er een winst van +30% koppel te behalen. Dit is vooral bij de auto’s met een turbo diesel- of benzinemotor. `Hoeveel extra vermogen je krijgt hangt af van het type en merk auto. Je zult een winst verkrijgen van ergens tussen de 15 en 80pk. Een groot verschil dus. Woon je in de omgeving van Sittard en ben je benieuwd naar de voordelen van jouw auto? Zoek op chiptuning Sittard naar een garage die jouw auto kan laten chippen! Chiptuning sittard kan je zeker verder helpen.

Is chiptunen slecht?

Er zitten wel een paar minuscule nadelen aan het chiptunen van een auto, maar ze hoeven nog lang iet altijd een probleem te zijn! Wanneer er een auto gechiptuned is wordt er vaak gezegd dat de bougies en brandstofsensoren sneller aan vervanging toe zijn, alleen is dit niet bij elke auto het geval. Daarnaast verlies je vaak met chiptuning de garantie van een auto bij de dealer waar je hem gekocht hebt. Gelukkig weet de garage waar je je auto laat chippen vaak het een en ander van auto’s en zal je daar een nieuwe garantie leveren. Tot slot wordt er wel eens genoemd dat het brandstofverbruik groter is. Dit geld echter alleen voor de bestuurders die na het verkrijgen van 50 extra pk’s veranderen in Max Verstappen.

https://cts-chiptuning.com/