Advertorial publiceren
Image default
Dienstverlening

7 Belangrijke Feiten Over Geestelijke Ziektes

Er zijn vele feiten over geestelijke ziektes, maar er zijn slechts een paar die we echt kunnen herkennen. Geestelijk ziektes zijn een medische toestand die de denken, voelen, gemoedstoestand en dagelijks functioneren en relateren tot anderen van een individu beïnvloeden. Net als dat slecht weer een astma aanval kan verergeren, kan de druk van het dagelijks leven een geestelijke ziekte verergeren. Er is echter goed nieuws, omdat behandeling mogelijk is voor mensen die lijden onder deze toestanden; het opzoeken van een professionele psychiater is aanbevolen.

Mentale ziektes die als serieus gezien worden, staan hieronder:
· Depressie
· Schizophrenie
· Bipolaire Stoornis
· Anorexia Nervosa
· Bulimia
· ADHD
· Verdovende middelen misbruik/Verslaving
· Obsessief-compulsieve Stoornis (OCD)
· Post Traumatische Stress Stoornis (PTSD)
· Borderline Persoonlijkheidsstoornis

Elk persoon, onafhankelijk van ras, kleur, religie, geloof of inkomen kan beïnvloed worden door mentale ziektes. Deze toestanden zijn niet directe resultaten van iemands persoonlijke beperkingen of gebrek aan karakter, en ook niet slechte opvoeding. Deze toestanden zijn behandelbaar, en dat de symptomen afnemen is standaard. Mensen met deze geestelijke toestanden kunnen opluchting vinden wanneer ze actief meedoen met individuele therapie en behandelplannen

7 Belangrijke Feiten Over Geestelijke Ziektes:

1. Geestelijke ziektes zijn serieuze medische toestanden. “Wilskracht” alleen kan het niet behandelen. Het heeft totaal niet betrekking op de karakter of intelligentie van het individu. Eén uit vier volwassenen, in ongeveer 57 miljoen Amerikanen zullen geestelijke gezondheidsproblemen ervaren, en dat elk jaar.

2. Volgens de berichten van de Amerikaanse Gezondheidszorg, hebben ongeveer 10% van kinderen en adolescenten in Amerika serieuze mentale en emotionele stoornissen, waarbij ze niet goed in hun dagelijks leven functioneren, of wel thuis of wel met hun vrienden.

3. De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) bericht dat geestelijke ziektes vier van de tien leidende oorzaken van arbeidsongeschiktheid in Amerika en de meeste ontwikkelde landen voor rekening nemen. Het laat ook zien dat in het jaar 2020, de leidende oorzaak van arbeidsongeschiktheid onder vrouwen en kinderen in de wereld zware depressie zal zijn.

4. Een combinatie van farmacologische en psychosociale behandeling blijkt de beste vorm van behandelingen te zijn voor mensen met deze ziektes.

5. Elk persoon is een ander geval, en aangepaste en gespecialiseerde behandeling voor elk persoon met een mentale ziekte is vereist.

6. Hoe vroeger de ziekte opgespoord wordt, hoe beter.

7. Het is tijd om het stigma door te breken. Geestelijke ziektes zijn uitzonderlijk goed en makkelijk te behandelen. Het moeilijkste gedeelte is de beslissing nemen om hulp te zoeken.

Persoonlijk advies van psycholoog in Nijmegen

 

https://www.depsycholoog.nl/nijmegen