Advertorial publiceren
Image default
Webdesign

Zelf je website maken?

Als je handig bent, makkelijk instructiefilmpjes kunt volgen en verstand van computers en programmeren hebt, kun je wellicht best je eigen website maken. Realiseer je echter goed, dat een professionele website laten maken je misschien wel financieel iets kost, maar dat het je dat zeker ook weer op gaat leveren. Waarschijnlijk gaat het je nog veel meer opleveren dan je nu denkt. De uitstraling van je website bepaalt namelijk voor een groot deel, of de bezoekers van je website lang genoeg blijven, om bijvoorbeeld een aankoop in je webshop te doen.

Aantrekkelijkheid en vindbaarheid

Je website moet niet alleen vindbaar zijn in het grote doolhof aan websites en inhoud dat online beschikbaar is. Het moet ook aantrekkelijk zijn. Ga bij jezelf maar eens na hoe makkelijk je een site weg klikt. Door de grootte van de banner, zie je de producten maar half en je hebt er al genoeg van. Je kunt het beeld gewoon niet normaal bekijken en krijgt er hoofdpijn van. Weg geklikt. Het menu van de website is moeilijk te vinden en je kunt daardoor niet het pad volgen naar jouw doel. Weg geklikt. De foto’s zijn prachtig, maar waar vind je de inhoud die je nodig hebt. Weg geklikt. Dit zijn maar een paar voorbeelden van hoe makkelijk je een website negeert, zodra de inhoud en de vormgeving niet voldoen aan jouw wensen en eisen.

Programma van eisen

Een deskundige webdesigner weet van de mogelijkheden en weet daardoor wat hij van jou te weten wil komen voor het ontwerp. Wat is je doel? Wil je alleen informeren of verkopen? Dat maakt nogal wat uit voor het design. Een compleet programma van eisen ligt ten grondslag aan jouw website. Besteed hier dan ook voldoende aandacht aan. Wat je voor de start van de bouw goed doet, betaalt zich na de lancering direct uit.