Advertorial publiceren
Image default
Gezondheid

4 oplossingen tegen snurken

Wil jij graag stoppen met snurken? Of heb je last van een snurkende partner? Lees dan hieronder de 5 beste oplossingen tegen snurken en doe er je voordeel mee.

1. Afvallen

Overgewicht is één van de belangrijkste oplossingen tegen snurken. Veel mensen snurken namelijk doordat ze kampen met overtollig vet rondom de keel en nek. Dit zorgt voor een verdikking van de keelwanden en een vernauwing van de luchweg. Deze vernauwing leidt tot snurken. 

2. Stoppen met roken

Roken heeft een enorm irriterend effect op de luchtwegen. Het zorgt voor irritaties en zelfs ontstekingen in de luchtweg, die kunnen zorgen voor een bemoeilijkte ademhaling. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat bij rokers de kans op snurken met een factor 3,2 groter is ten opzichte van niet-rokers.

In één keer stoppen met roken is vaak lastig. Als je merkt dat het je niet op eigen houtje lukt, schakel dan hulp in. Zo kan de huisarts je goede adviezen geven.

3. Matigen met alcohol

Heb je wel eens gemerkt dat je gesnurk erger werd nadat je een avondje te diep in het glaasje had gekeken? Dat is niet zo gek, want de kans op snurken is aanzienlijk groter na het consumeren van alcohol.

Hoe komt dit? Alcohol heeft een verslappende werking op de spieren. Hierdoor is de kans dat de spieren tijdens de slaap gaan hangen, groot. Dit zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat de spieren die de keelholte openhouden minder goed hun werk kunnen doen. Ook zakt de onderkaak gemakkelijk naar achteren, samen met de huig en het zachte gehemelte. Hierdoor raakt de keelholte geblokkeerd en ontstaat snurken.

Probeer daarom tenminste 2-4 uur vóór het slapengaan geen alcohol te drinken. Drink daarnaast niet meer dan 2 drankjes per dag.

4. Snurkbeugel

Er bestaan vele anti snurkmiddelen. Het effectiefste middel tegen snurken dat bestaat is de snurkbeugel. De snurkbeugel is werkzaam bij maarliefst 90% van de snurkers. Dat heeft onderzoek door het National Center for Biotechnology Information uitgewezen. 

De snurkbeugel werkt als volgt. Het is een bitje dat de onderkaak tijdens de slaap naar voren houdt. De meest voorkomende oorzaak van snurken is een naar achter vallende onderkaak, wat zorgt voor een blokkade van de luchtweg.

Door het dragen van een snurkbeugel blijft de luchtweg vrij en vindt er geen gesnurk meer plaats.

Wil jij graag een snurkbeugel kopen? Dan doe je er goed aan om een aanpasbare anti snurkbeugel te kopen, omdat dit vele malen goedkoper is dan een beugel van de tandarts. Let er ook op of de betreffende aanbieder een proefperiode biedt en goede recensies heeft, zoals Mr. Anti Snurk. Daar kun je een snurkbeugel kopen voor slechts €27,95 met een niet goed, geld terug garantie van 7 dagen.