Advertorial publiceren
Image default
Kinderen

Zonwerend Raamfolie tegen warmte in huis

Vandaag mochten we al weer even van de eerste zonnestraaltjes van dit jaar genieten. Het is fijn om de lente weer te verwelkomen en de koude winter achter ons te laten. Toch heeft de zomer ook wel een nadeel. En dat is het feit dat het binnen in huis nogal warm kan worden al de zon schijnt. De temperatuur in huis kan gauw oplopen en dat is simpel gezegd, niet heel erg prettig. Natuurlijk is de beste remedie tegen die warmte om een airco aan te schaffen. Maar een airco kost veel geld en dat is dus niet voor iedereen haalbaar. Roei dus met de riemen die je hebt en zorg dat warmte zoveel mogelijk buitenshuis blijft.

Met zonwerend raamfolie warmte buiten laten

Met zonwerend folie op de ramen houd je heel veel warmte tegen. Het raamfolie heeft namelijk de eigenschap dat het de zonnestralen voor een deel weerkaatst. En wat je weerkaatst kan ook niet binnen komen. Het kan dus op een warme dag wel 5 graden schelen bij een woning met zonwerend folie op de ramen of een woning die deze folie niet op de ramen heeft. Zonwerend folie is betaalbaar. De goedkoopste soorten zijn vaak al voor een euro of 6 per meter te bestellen. Je moet het folie dan nog wel even zelf plakken. Als jou dat moeilijk lijkt, kun je beter statisch raamfolie kopen. Dat raamfolie plakt niet door middel van kleef materiaal, maar doordat er een statische energie tussen het raam en het folie ontstaat. Plakken gaat dus heel eenvoudig. Maar ook als je het folie wil verwijderen, gaat dat dus heel gemakkelijk. Vaak is statisch raamfolie wel wat duurder dan gewoon plakfolie voor ramen.

Is er ook zonwerend folie voor hr glas?

Als jou ramen van dubbelglas zijn, van hr of nog een gradatie luxer, dan moet je uitkijken met breuk. Folie zorgt namelijk toch enigzins voor warmte tegen het glas en bij dubbel glas kan die warmte die dan ontstaat niet weg. Het gevolg is dan een thermische breuk. Om dat te voorkomen bestaat er ook speciaal raamfolie voor hr glas. In deze folies zitten geen metaaldeeltjes verwerkt waardoor de kans op breuk vrijwel nihil is. Wel moet je in acht nemen dat je niet een te donker tintfolie kiest. Want dat kan alsnog voor warmte zorgen waardoor je het risico op breuk verhoogt. Kies dus bij dubbel en hr glas voor een niet al te donker zonwerend folie, en het liefst eentje die echt geschikt is voor dit type glas. Kijk heel goed of er niet al een heel klein breukje in het raam zit. Kijk vooral goed bij de kozijnen. Er hoeft namelijk maar een spatje in te zitten. Dat is voldoende om echte breuk te laten ontstaan bij warmte.

Met glasfolie ook minder inkijk

Een extra voordeel van zonwerend raamfolie is het feit dat mensen er van buitenaf niet goed doorheen kunnen kijken. Dat is prettig want zo behoud je min of meer de privacy voor jouw gezin in huis. Zelf kun je wel goed door het folie naar buiten kijken. Het is niet zo dat men van buitenaf er helemaal niet doorheen kan kijken hoor. Maar ook dit is in verschillende gradaties mogelijk en vaak is het handig om in dat geval eerst even wat proefstaaltjes te kopen. Zo kun je de tinten goed vergelijken en kun je zelf kijken welke folies het mooiste bij jouw huis passen. Op Raamfolieonline.nl kun je heel veel zonwerende folies uitzoeken.