Advertorial publiceren
Image default
Winkelen

Waarom elk kind een stoelverhoging auto nodig heeft

Wanneer je een kleinere auto hebt of je kinderen worden wat ouder, dan kan het handig zijn om over te stappen op een stoelverhoger. Een stoelverhoger biedt meer zitruimte voor je kind en voorkomt ook dat je achterbank op een oncomfortabele hoogte staat. Maar er zijn nog meer voordelen waardoor een stoelverhoger een uitstekende keuze is voor elk gezin met kinderen. Hieronder vind je 5 redenen waarom elk kind een stoelverhoging auto nodig heeft.

1. Comfortabel en veilig

Ouders vinden de zoektocht naar de juiste stoelverhoger voor hun kleintjes best spannend. Een goede stoelverhoger biedt niet alleen veel comfort en een goede hoogte, maar zorgt ook voor veiligheid tijdens het rijden in de auto. Een goede stoelverhoger geeft je kind ook de vrijheid om te ontspannen en te genieten van het landschap op een comfortabele manier, terwijl je toch goed over je kinderen heen kunt kijken tijdens het rijden.

2. Soepeler in- en uitstappen

Heb je een kleinere auto en heb je hier soms moeite mee om je kind in en uit de auto te tillen? Met een stoelverhoger wordt dit een stuk makkelijker. Doordat je kind met een stoelverhoger al wat hoger zit, hoef je niet meer zo hard te tillen en kan je kind op een comfortabele manier de auto in- en uitstappen.

3. Ondersteuning voor de nek, schouders en rug

Het is belangrijk dat je kind comfortabel in de auto kan zitten, zodat hij of zij niet aan één stuk door zit te verzitten of te kreunen. Een goede stoelverhoger heeft een hoog zitcomfort en biedt ondersteuning voor de nek, schouders en rug van je kind. Hierdoor heeft je kind geen last van lange ritten en kan iedereen op een comfortabele manier genieten van de autorit.

4. Makkelijker schoonmaken

Met een stoelverhoger kun je ook je auto makkelijker schoonmaken. Doordat je kinderen iets hoger zitten, kan je de zitbank makkelijker schoonmaken omdat er geen onderstuk meer is wat je moet schoonmaken. Bovendien zullen je kinderen ook minder je achterbank en zitbanken vuil maken, omdat ze minder makkelijk de grond kunnen bereiken. Zo hoef je toch niet steeds je auto schoon te maken!

5. Extra opbergruimte

Een stapelbare stoelverhoger kan ook als extra opbergruimte gebruikt worden. In plaats van allerlei losse zaken achterin te hebben liggen, zoals bijvoorbeeld speelgoed, boeken, tassen, telefoons, enzovoort, kunnen deze op een overzichtelijke manier in de stoelverhoger opgeborgen worden. Dit geeft ook meer overzicht en comfort in de auto.

3 Tips voor het gebruik van een stoelverhoger

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een stoelverhoger gaat gebruiken met je auto. Hieronder vind je 3 tips om een stoelverhoger veilig en correct te gebruiken:

  • Zorg dat de stoelverhoger goed en stevig bevestigd is, zodat deze niet kan verplaatsen tijdens het rijden.
  • Controleer ook de veiligheidsgordel van je kind. Zorg dat deze stevig aansluit rond het bovenlichaam van je kind.
  • Controleer af en toe of je stoelverhoger nog stevig bevestigd is, aangezien het materiaal na verloop van tijd slijtage kan oplopen.

Bij de aanschaf van een stoelverhoger is het belangrijk om goed te kijken welke stoelverhoger het beste bij je kind en je auto past. Ga je bijvoorbeeld voor een stapelbare stoelverhoger of juist een opklapbare stoelverhoger? Om er zeker van te zijn dat je een goede keuze maakt, is het aan te raden om te kijken naar de best geteste stoelverhoging auto.

In de meeste gevallen is een stoelverhoger alleen nodig voor kinderen vanaf 4 jaar oud, maar ieder kind is natuurlijk anders. Kijk goed bij de aanschaf van je stoelverhoger naar de leeftijd en het gewicht van je kind om er zeker van te zijn dat je de beste stoelverhoger voor je kind kiest.

Conclusie

Een stoelverhoger is een handig en nuttig hulpmiddel voor regelmatige reizen met de auto, ook als je met k.