Advertorial publiceren
Image default
Woning en Tuin

Laat een mooie nieuwe achtertuin ontwerpen

Bij het laten ontwerpen van een mooie nieuwe achtertuin is het belangrijk om eerst een wensenlijst te maken. De behoeften van mensen verschillen altijd maar wanneer u een nieuwe achtertuin wilt laten ontwerpen dan is het goed om eerst uw wensen en behoeften in kaart te brengen. Sommige mensen willen wat meer privacy in hun tuin, andere mensen die willen graag dieren naar hun tuin brengen en weer andere mensen die vinden het belangrijk dat de tuin zo min mogelijk onderhoud met zich meebrengt.

Wanneer u uw wensen in kaart aan het brengen bent dan kunt u zichzelf al een aantal vragen stellen die u helpen om uw behoeften naar voren te brengen. Stel uzelf de volgende vragen:

  • Is het voor mij belangrijk dat de tuin weinig of veel onderhoud vergt?
  • Hoe groot moet het terras worden?
  • Waar moet het terras geplaatst worden?
  • Wil ik in de tuin ook een vijver en zo ja, wat voor vijver wil ik in mijn tuin?
  • Welke sfeer moet mijn nieuwe achtertuin straks uitstralen?
  • Wil ik een schutting in mijn tuin of heb ik liever een heg?
  • Hou ik van een strakke tuin of ben ik meer een persoon die van klassieke of landelijke tuinen houdt?
  • Wil ik ook een tuinhuisje of een (klein) schuurtje in mijn tuin?
  • Welke kleuren vind ik mooi en welke kleuren mogen absoluut niet in de tuin aanwezig zijn?
  • Wat is mijn budget voor het aanleggen van de nieuwe achtertuin?

 

Wanneer u de bovenstaande vragen heeft kunnen beantwoorden dan bent u al een heel eind. Door de bovenstaande vragen te beantwoorden is het voor een tuinarchitect al vrij duidelijk wat uw wensen zijn en welke kant u op wilt. Het beste kunt u, nadat u uw wensen en behoeften in kaart heeft gebracht, met een tuinarchitect om de tafel gaan om vervolgstappen te maken.

Een tuinarchitect kan een achtertuin ontwerpen

Zodra u een tuinarchitect gevonden heeft kan hij of zij voor u een achtertuin ontwerpen. Vaak duurt het ontwerpen van een achtertuin een week of twee dus u kunt na het laten maken van een tuinontwerp eigenlijk al meteen uw achtertuin laten aanleggen.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/achtertuin-ontwerpen/