Advertorial publiceren
Zakelijk

Kan de klapstoel nu ook trendy?

Iedereen kent het probleem met feestdagen en verjaardagen wel. Er komt familie en vrienden langs en ineens heeft je huis niet genoeg stoelen. De tuinstoelen worden naar binnen gesleept, krukjes worden er bij gepakt en uiteindelijk wordt er nog een klapstoel van zolder getoverd.

Heerlijk praktisch

De klapstoel bestaat al jaren en staat vooral bekend om zijn praktische gebruik. Het neemt veel minder ruimte in dan een normale stoel en is daarom makkelijk op te bergen. Wanneer er mensen langs komen, pak je hem er zo bij en creëer je makkelijk extra zitplekken. Ondanks dat de klapstoel zo ontzettend makkelijk is, hebben maar weinig mensen eentje in huis. Wat weerhoudt ons nou van het gebruik van een klapstoel?

Comfort

Over het algemeen is de klapstoel gemaakt van hout of plastic en is het zitvlak minimaal. Dit maakt de stoel niet de meest comfortabele in zijn categorie. Over het algemeen pakken mensen liever een andere stoel er bij in plaats van een klapstoel. Maar er bestaan natuurlijk ook klapstoelen die wel comfortabel zijn. Bij design stoelen is vaak beter nagedacht over de ergonomische houding en dit maakt de stoel een stuk comfortabeler.

Imago

Een stevige kunststof klapstoel kom je eigenlijk niet vaak tegen. Ze worden nog wel eens gebruik op grotere evenementen zoals bij buiten-concerten of bij bruiloften. Ook heeft het een beetje een ziekenhuis-imago. Dit bij elkaar zorgt er voor dat de klapstoel eigenlijk al jaren gezien wordt als praktisch, maar zeker niet als een trend statement. Dat de klapstoel dit imago heeft, betekent natuurlijk niet dat het niet meer anders kan.

Trendgevoelig

Dat de klapstoel zeker trendy en modern kan zijn, is eigenlijk allang bewezen. In 1984 werd het klapstoel design van de IJslandse Valdimar Hardarson uitgeroepen tot ‘meubel van het jaar’. De stoel heeft met zijn strakke lijnen en geometrische vormen een echte 80s look. Maar als er 35 jaar geleden al hippe klapstoelen gemaakt werden, waarom dan nu niet?

De stoel van de toekomst

Nederlanders staan bekend om hun praktische en nuchtere instelling. Dat de klapstoel onder de Hollanders niet populairder is en dat we niet snel een klapstoel kopen, is daarom best verbazingwekkend. Een klapstoel die comfort biedt, maar tegelijk ook past bij de trends van deze tijd zal zeker weten razend populair zijn. Dan hoef je volgende keer niet met schaamrood op je wangen de klapstoel van zolder te toveren, nee, dan zet je hem juist met trots neer!

https://www.moonenimportexport.nl/kantoorstoelen/klapstoel/

Gerelateerde artikelen

Bedrijfsruimte in Amsterdam: Jouw plek in hartje Nederland

Waarom een training ondernemingsraad volgen?

Wat kan je allemaal maken met 3d printen