Advertorial publiceren
Image default
Huishoudelijk

Hoe u uw kredietscore kunt verbeteren zonder te huilen

Waaruit bestaat uw kredietscore?

Leren hoe u uw kredietscore kunt verbeteren, begint met inzicht in wat er in de berekening komt kijken. Dit zijn de dingen waaruit uw kredietscore bestaat en waardoor het nummer omhoog of omlaag gaat.

Uw kredietscore is een algoritme. Dat is een mooie term uit de wiskunde die betekent dat er veel dingen worden gebruikt om je score te berekenen. Ze krijgen verschillende gewichten in de berekeningen op basis van hun waargenomen belangrijkheid.

Hier zijn de hoofdcategorieën en hun respectieve gewichten in de berekeningen:

Betalingsgeschiedenis (35% gewicht)

Betaal altijd alles op tijd. Een enkele te late betaling is zeer schadelijk voor uw kredietscore. Doe je dit niet dan riskeer je een negatieve BKR registratie. Wil je vervolgens weer wat lenen dan zal deze eerst verwijderd moeten worden biijvoorbeeld via een rechtbank een bkr toetsing verwijderen. Ook is het mogelijk om dit door een professioneel bedrijf te laten regelen.

Bedrag nog verschuldigd (30% gewicht)

Beperk als vuistregel het gebruik van uw tegoed tot de helft van het beperken en vaak het saldo afbetalen. Door aan het einde van elke maand een creditcard af te betalen om rente te vermijden, wordt geld bespaard dat wordt verspild aan rentebetalingen. Dit is ook iets geweldigs dat uw kredietscore verbetert.

Lengte van uw kredietgeschiedenis (15% gewicht)

Het is zeer krachtig om vele jaren van goede betalingsgegevens in uw kredietgeschiedenis weer te geven en verbetert uw kredietscore aanzienlijk. Daarbij is een stabiel inkomen van belang om een lening te krijgen, een lening zonder inkomen aanvragen is vaak niet mogelijk.

Nieuw krediet onlangs toegevoegd of aangevraagd (10% gewicht)

Veel recente kredietvragen over uw kredietgeschiedenis zijn een rode vlag. Deze verschijnen op uw kredietrapport wanneer u een nieuw krediet aanvraagt. Dit kan een negatieve invloed hebben op uw kredietscore.

Zorg ervoor dat u weet wie toegang heeft tot uw kredietdossier. Als u geen ongevraagde kredietaanbiedingen wilt, kunt u uw dossier op slot doen bij de drie kredietbureaus. Als uw bestand is vergrendeld, kunt u het bestand vervolgens ontgrendelen voor de kredietverstrekkers die u goedkeurt.

In sommige staten is dit een gratis service die wettelijk verplicht is. In andere staten kan er een vergoeding van € 10 in rekening worden gebracht voor elke keer dat u uw kredietbestand ontgrendelt. Het vergrendelen van uw bestand is gratis. Vergrendelen en ontgrendelen kan online worden gedaan op de websites van de kredietbureaus Equifax, Experian en Transunion.

Sommige systemen hebben maandelijkse lidmaatschappen die deze service aanbieden in combinatie met het sturen van e-mailmeldingen van wijzigingen in uw kredietgeschiedenis bestand. Als u uw accounts permanent wilt vergrendelen, zodat niemand toegang kan krijgen, kunt u ze bevriezen.

Soorten krediet dat u gebruikt (10%)

Goede kredietscores komen van een evenwichtige mix van termijnbetalingen, zoals een autolening, en kredietlijnbetalingen, zoals creditcards. Een hypotheek hebben is een pluspunt.

 

https://www.leningenhypotheek.com/