Advertorial publiceren
Image default
Dienstverlening

De voordelen van een ventilatiesysteem

In nieuwe woningen zijn ze al jaren verplicht, en in oude woningen worden ze vaak nog achteraf toegevoegd, maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een centraal ventilatiesysteem? En is het het waard om een ventilatiesysteem achteraf nog in een bestaand huis te installeren. Omdat de meest basale ventilatiesystemen al vrij goedkoop zijn en de Perilex kosten voor de stroomaansluiting ook gering zijn (De motor van de ventilatie hangt namelijk vaak al in de meterkast, dus een extra aansluiting stelt dan niks voor.), zijn kosten een vrij klein minpunt wanneer het ventilatie betreft. De voordelen voor je gezondheid daarentegen zijn enorm.

Ventilatie en je gezondheid

Er is een reden dat we het zo fijn vinden om af en toe een luchtje te scheppen. Te lang binnen zijn is namelijk niet te doen. De belangrijkste reden dat we het niet fijn vinden om lang binnen te zijn is de lucht. Door de dag heen belandt er een hoop troep in de lucht, een hoop troep die we vervolgens inademen. Onwenselijk? Zeker. Daarom is het belangrijk dat de door fornuizen, kaarsen, en simpelweg uitademen vervuilde lucht vaak genoeg vervangen wordt. In de zomer kan dit door een raampje open te zetten, maar in de rest van het jaar is ventilatie nodig.

Ventilatie houdt je huis ook schoon

Het lijkt wel alsof we constant moeten stofzuigen, maar wist je dat ventilatie ervoor zorgt dat je minder hoeft te stofzuigen? Een ventilatiesysteem zuigt niet alleen roetdeeltjes en koolstofdioxide weg, maar het zuigt ook veel grotere stofdeeltjes weg, deze belanden dan niet tussen al je spulletjes, en je hoeft dan veel minder stof op te ruimen. Maar dit beperkt zich niet alleen tot stof. Een ventilatiesysteem zuigt namelijk ook haren van huisdieren weg. Hierdoor valt het grootste nadeel aan je favoriete pluizenbol weg, en hebben bezoeker met allergieën minder last van je huisdieren.