Advertorial publiceren
Image default
Bedrijven

Hoe ga je een administratiekantoor beginnen?

Voor mensen die hun hart hebben liggen in de administratieve sector is een eigen administratiekantoor beginnen een mooie uitdaging. In dat geval kunnen ze als zelfstandig ondernemer andere bedrijven helpen op administratief gebied.

Werken als franchisenemer

Wil je graag als zelfstandig ondernemer aan de slag nadat je werkervaring opgedaan hebt bij een administratiekantoor of heb je zelf al een kantoor? Dan kun je er ook voor kiezen om als franchisenemer te gaan werken. In dat geval blijf je gewoon eigenaar van je bedrijf maar kun je wel profiteren van de voordelen die het franchisenemen je biedt.

Nieuwe leden binnen de coöperatie

Een van de grootste voordelen van werken als franchisenemer is dat je samen met andere ondernemers binnen een coöperatie werkt. Op administratief gebied en eigenlijk alles wat daar maar mee te maken heeft kun je terecht bij Kubus. Zij hebben een uitgebreide coöperatie waarbij veel ondernemers binnen de sector zijn aangesloten maar die ook nog altijd uitgebreid kan worden.

Wissel kennis en kunde uit

Een franchisenemer kan binnen Kubus gebruik maken van de kennis en kunde van de andere leden. Hiervoor is een kennisbank aanwezig waarvan je als lid gebruik kunt maken maar je kunt ook ervaringen uitwisselen via een forum. Als je als zelfstandig ondernemer tegen een bepaalde kwestie aanloopt die je niet helemaal naar genoegen kunt afronden omdat je niet over voldoende kennis beschikt is het binnen de coöperatie makkelijk om advies van je medeleden in te winnen. Zo kun jij de kwestie oplossen maar kun je ook op jouw beurt andere ondernemers weer vooruit helpen. Ieder lid heeft een bepaalde expertise waarmee je anderen van dienst kunt zijn.

Kosten worden gedrukt

Voor niets gaat de zon op en ook voor het lidmaatschap betaal je kosten aan Kubus. Omdat ze echter niet naar winst streven en de overhead kosten laag houden betaal je er als ondernemer zeker niet de hoofdprijs voor. Hoe hoog de kosten zijn kan verschillen per bedrijf maar ook waar je voor kiest.