Advertorial publiceren
Image default
Aanbiedingen

Het comfort van fleece

Nu er weer wat koelere dagen aankomen, ben je vaak toe aan heerlijke comfortabele kleding waarin je lekker languit op de bank kunt liggen en je goed comfortabel en relaxed in voelt. Bij deze kleding denk je aan zachte stoffen en denk je aan een heerlijk zachte en warme stof dan denk je al snel aan fleece. Het zachte fleece materiaal kennen we vooral van het comfortabele fleece vest maar ook de binnenzijde van een joggingbroek of jogger hoodie zijn vaak voorzien van fleece.

Fleece

Fleece is een gebreide en geruwde stof, het Engelse woord voor Fleece betekend ‘vacht’ en wijst op het vachtachtige uiterlijk van de stof.

Door middel van verschillende technieken en met name manieren van scheren en behandelen kunnen verschillende kwaliteiten en stoffen worden gecreëerd. Ook kan door het weven variatie worden gebracht, bijvoorbeeld enkelzijdige fleece waarbij slechts èèn kant van de stof een vacht heeft. Ook kunnen er elastische vezels aan toegevoegd worden om de stof rekbaar, stretch te maken.

Fleece is dus een veelzijdige stof waar je door verschillende behandelingen praktische eigenschappen kunt brengen aan de stof. En deze bijvoorbeeld ook veel gebruikt kan worden in bijvoorbeeld sportkleding. Zoals de joggingstof die aan èèn kant voorzien is van zachte niet te dikke fleece en zodoende de zachte binnenkant krijgt.

Waar vind je fleece

Ook in grote maten herenkleding tref je de fleece materialen aan. Dit is een doelgroep die veel waarde hecht aan optimaal draagcomfort en hier draag fleece behoorlijk aan bij. Doordat de stof zo veelzijdig kan zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de heren vesten grote maten. Binnen dit assortiment vind je het D555 fleeche vest  Mackenzie in drie verschillende kleuren namelijk zwart, navy en grijs. Dit vest is dan ook zelfs te verkrijgen in de maten xxl tot en met 5xl.

Maar ook in het assortiment joggingbroeken is de fleecestof veelal terug te vinden. De joggingbroeken zijn namelijk aan de binnenzijde allemaal voorzien van een fleece materiaal. En last but not least niet te vergeten de grote maten hoodies die ook veelal gemaakt zijn van fleece met name de binnenzijde wat voor een zeer hoog draagcomfort zorgt. Kortom fleece is een zeer veelzijdige maar vooral behaaglijke stof die jou kan helpen te relaxen op de bank.

https://www.bigmensfashion.nl/