Advertorial publiceren
Image default
Bedrijven

Corrigeren van de bovenste oogleden

Het corrigeren van de oogleden, ook wel een ooglidcorrectie genaamd, is tegenwoordig een ingreep waar veel naar wordt gevraagd bij de plastische chirurg. Dat is niet zo gek, zeker niet wanneer je kijkt naar hoe klein de ingreep zelf is en hoe groot de resultaten zijn. De meeste mensen vinden het bovenooglidcorrectie herstel heel erg meevallen.

Een bovenooglidcorrectie, en een correctie van de onderste oogleden overigens ook, kan onder plaatselijke verdoving plaatsvinden. Dat klinkt in eerste instantie misschien een beetje eng, maar in de praktijk valt dat gelukkig reuze mee. De ingreep zelf duurt vaak zelf ook nog niet eens langer dan een half uur en hiervoor zou het natuurlijk ook eigenlijk zonde zijn om het hele lijf onder narcose te brengen. Een narcose is bovendien natuurlijk ook elke keer weer een aanslag op je lichaam. Wanneer je gezond bent, is het risico beperkt maar daarna zal je nog wel klachten van vermoeidheid ervaren en daardoor wellicht ook minder snel weer aan de slag kunnen. Nu is het zo, dat wanneer men na de ingreep voldoende rust neemt en goed de ogen koelt, men relatief snel weer gewoon lekker aan de slag kan.

Wat betreft de bovenooglidcorrectie kosten, lopen de prijzen nogal uiteen. Meestal kost het tussen de 700 en 1000 euro om een bovenooglidcorrectie uit te voeren. Het corrigeren van de onderste oogleden is minder gecompliceerd en daarom ook iets goedkoper. De ingrepen kunnen ook worden gecombineerd, zodat je meer een keer hoeft te herstellen en gelijk optimaal resultaat hebt.

Soms wordt een ooglidcorrectie vanuit de verzekering vergoed. Dit gebeurt op medische indicatie, bijvoorbeeld wanneer je verminderd oogzicht hebt of pijnklachten hebt door overhangende oogleden. Helaas krijgt zeker niet iedereen die indicatie en moeten veel mensen dus zelf de ingreep betalen, maar dit is wel een goede investering in jezelf.

http://www.faceland.nl