Advertorial publiceren
Image default
Aanbiedingen

Een toegangscontrolesysteem invoeren? Zo verloopt het vlot!

Bent u van plan om toegangscontrole in te voeren in uw bedrijf? Dat is een goed idee voor zowel de veiligheid van uw bedrijf in zijn geheel, als voor de veiligheid van uw vaste en tijdelijke werknemers en bezoekers. Alleen is het niet altijd zo eenvoudig om het toegangscontrolesysteem vlekkeloos te implementeren. Zo mag de integratie in geen geval de werking van uw bedrijf belemmeren. Met dit artikel helpen we u alvast op weg!

Begin met een grondige risicoanalyse

Voor u aan de integratie begint, adviseren we u een grondige risicoanalyse. Overloop in detail uw volledige bedrijf en evalueer waarom er toegangscontrole nodig is en hoe die controle eruit moet zien. Ga ook na waar er toegangscontrole aanbevolen is en waar er géén toegangscontrole vereist is. Plekken onnodig beveiligen, zal een vlotte integratie namelijk in de weg staan.

Voer het toegangscontrolesysteem stapsgewijs in

Wat een vlotte implementatie bevordert, is het stapsgewijs invoeren van het toegangscontrolesysteem. Voer de controle eerst in bij de meest kritieke punten en bouw daarna geleidelijk aan op. Onze oplossingen zijn erop voorzien om stapsgewijs verder uitgebouwd te worden. Het is met andere woorden geen probleem om achteraf individuele deuren toe te voegen aan het systeem of offline deuren te koppelen in het online systeem. Ook als u een bepaalde ruimte over het oog gezien heeft bij de risicoanalyse, vormt dat nadien geen probleem. Verder is het steeds mogelijk om de rechten aan te passen of te deactiveren in de database. Na verloop van tijd kunt u het systeem uitbreiden met geïntegreerde toepassingen naar wens, zoals een tijdregistratiesysteem.

Betrek uw werknemers bij de integratie

Omdat uw werknemers dagelijks te maken krijgen met de controle, is het belangrijk om hen tijdig bij de integratie te betrekken. Onderzoek waar zij nood aan hebben en wat hun vereisten zijn voor een goed werkend systeem én een eenvoudige integratie. Vergeet zeker niet om uw werknemers een opleiding te geven over de werking van het systeem zodat ze er meteen vlot mee overweg kunnen.

Evalueer na de integratie

Eenmaal het systeem is ingevoerd, moet u het natuurlijk wel blijven evalueren. Op die manier bent u er zeker van dat de integratie volledig in orde is en kunt u nagaan waar het vlotter moet of waar er aanpassingen nodig zijn. Onze experts helpen u graag met de risicoanalyse. Contacteer ons vandaag nog over de verschillende toegang systemen.

https://www.primion.nl/