Advertorial publiceren
Image default
Zakelijk

3 dingen die je van te voren moet weten over profielwalsen

Je kunt metaal bewerken met behulp van een profielwals. Een profielwals zorgt ervoor dat er een betaald patroon op het metaal aangebracht wordt. Dit kan gedaan worden voor decoratie, maar ook om meer grip op een metalen plaat te creëren. Profielwalsen kan dus breed ingezet worden bij metalen platen. Ben je geïnteresseerd in profielwalsen? Dan zijn hier drie dingen die je zeker moet weten.

Profielwalsen is iets anders dan plaatwalsen

Plaatwalsen en profielwalsen zijn twee andere dingen die wel gebruik maken van dezelfde techniek. In beide technieken wordt metaal door grote rollen heen gerold. Het doel van plaatwalsen is echter om ronde vormen aan te brengen in een plat stuk metaal. Metaal kan zo bijvoorbeeld gevormd worden tot een cilinder. Bij profielwalsen wordt er een patroon van de wals op het metaal gedrukt door het metaal door de rollen heen te halen. De techniek van walsen kan dus op verschillende manieren ingezet worden en kan verschillende uitkomsten hebben.

Er zijn handmatige en automatische walsen

Je hebt zowel handmatige en automatische walsen voor profielwalsen. Bij de handmatige versie zal je zelf aan een hendel moeten draaien om de rollen in beweging te krijgen. Hierdoor wordt er op het metaal een patroon gedrukt. Een handmatige wals is vooral handig voor kleinere stukken metaal. Ook kan een handmatige wals makkelijker verplaatst en meegenomen worden. Bij de automatische versie zal dit allemaal automatisch gaan. Je bestuurt de machine met een aantal knoppen. De automatische profielwals zal een stuk sneller gaan, waardoor je ook sneller het gewenste resultaat krijgt. Je kunt het beste een automatische wals gebruiken voor grotere projecten die snel klaar moeten zijn.

Er zijn verschillende redenen om een profielwals te gebruiken

Een profielwals wordt dus gebruikt om patronen op metaal aan te brengen. Er zijn verschillende redenen om dit te doen. Je kunt dit doen om een mooi en uniek patroon aan te brengen op metaal als decoratie. Dit wordt vooral gedaan door bedrijven die veel stukken metaal willen bewerken. Daarnaast wordt profielwalsen ook vaak gebruikt om glad metaal minder glad te maken. Dit wordt vaak gedaan om veiligheid te vergroten wanneer mensen op het metaal moeten lopen. Je kunt namelijk snel uitglijden over glad metaal en met een patroon erop heb je veel meer grip. Welke reden je ook hebt, je kunt metaal laten profielwalsen bij van Veen Metal Products.