Advertorial publiceren
Image default
Meubels

Waarom een spiegel in de keuken

Waarom een spiegel in de keuken

Een zorgvuldig gekozen spiegel in de keuken brengt een vleugje glamour en andere voordelen met zich mee. Het reflecterende oppervlak weerkaatst het licht in de kamer, waardoor de ruimte helderder en dieper wordt. Het is ook een eenvoudige maar zeer effectieve manier om uw ruimte groter te doen lijken. Afhankelijk van het type spiegel dat je kiest, kan het een relatief goedkope manier zijn om je kookruimte te verbeteren. 

  • Installeer er een achter de wastafel.

Zoals gezegd reflecteren spiegels het licht, waardoor een kleine keuken ruimer, opener en helderder aanvoelt. Dit betekent dat ze vooral effectief zijn in kleine of donkere keukens, waar ze een anders groezelige ruimte kunnen veranderen in een comfortabele plek om te koken, te werken en samen te zijn. Hier reflecteert de spiegel de tuin terug in de kamer, waardoor deze echt opener wordt.

  • Kies de juiste afwerking.

Het juiste type spiegel is belangrijk. Voor een traditionele kleine keuken of een keuken in een oud huis kan je een antiek design overwegen, dat er gevlekt uitziet en een mooie, zachte vintage uitstraling heeft. (Het kan ook goed werken in een moderne keuken.) Als u voor supermodern wilt gaan, is een getinte spiegel een goede optie. Getinte ontwerpen zijn er in verschillende kleuren, waaronder zwart gerookt glas en brons.

Een spiegelend glazen achterwand moet gemaakt zijn van gehard glas, anders kan blootstelling aan hitte of een toevallige stoot het doen barsten of breken. En spiegelglas kan worden gevormd, geboord of gesneden om uitsparingen voor stopcontacten te maken of om om lastige hoeken heen te werken. Spiegelglas kan ook worden gemonteerd in platen van maximaal 3 meter lang, wat voor de meeste keukens betekent dat er geen zichtbare voegen zijn. Hoewel het er prachtig uitziet, is het grote nadeel van een spiegelglasachterwand dat het intensieve productieproces wordt weerspiegeld in de kosten, waardoor het duurder is dan de meeste andere achterwanden. Maar bedenk hoe ingrijpend dit het gevoel in een kleine keuken is en het ruimtegevoel kan beïnvloeden. Misschien besluit je dat het de investering waard is.

  • Paneelkastdeuren.

Spiegelende deuren zijn prachtig voor bovenkasten omdat de ooghoogte een maximale lichtreflectie biedt, waardoor de indruk ontstaat dat de ruimte helderder, groter en opener is. Spiegels zijn ook een goed alternatief voor gewoon glas als je moeite hebt om uw kasten netjes te houden. Als jij je zorgen maakt over het schoonhouden van het glanzende oppervlak, zal een afwerking zoals antiek spiegelglas. 

Een andere optie voor spiegel kastdeuren is gekleurd glas. Dit kan een goed alternatief zijn voor glanzende kastdeuren en biedt een oppervlak met nog diepere reflecterende eigenschappen, zoals hier te zien is. Hoewel glazen deuren duurder zijn dan andere glanzende opties, kunt u ze gemakkelijk combineren met andere afwerkingen. Deze braamkleurige kastfronten zijn gecombineerd met wit glanzende lakkasten om een stijlvol tweekleurig schema te creëren.

  • Kies reflecterende hangers.

Als je echt een statement wilt maken, overweeg dan een spiegelend keukenplafond in de kleine keuken. Dit is niet een look die iedereen zal aanspreken, maar een zachter alternatief kan worden bereikt met stijlvolle gespiegelde armaturen en fittingen. Grote lampen, zoals deze klassieke koperen hangers, zien er fantastisch uit boven een eiland of eettafel, trekken de aandacht en creëren heldere en interessante reflecties. Ook armaturen met spiegelende details of kroonluchter-kristallen reflecteren het licht en maken zachte patronen over de kleine keuken muren, waardoor ’s avonds direct sfeer wordt gecreëerd.

  • Gebruik reflecterende tegels.

Een andere manier om een decoratief statement te maken is het gebruik van spiegelende tegels, maar zorg ervoor dat ze niet concurreren met andere keukenelementen, want deze tegels zijn ontworpen om de schijnwerpers volledig op zichzelf te richten. Deze metrotegels vormen een opvallend element in een kleine keuken, voegen een flinke dosis glamour toe en zorgen voor meer licht.

spiegel