Advertorial publiceren
Image default
Woning en Tuin

Veel keuze in isolatie

Wanneer jij een offerte aanvraagt, zoals voor handige vloerisolatie Den Haag, dan zie je vaak heel erg veel materialen en keuzes op de lijst staan en misschien vraag jij je dan wel af wat alles inhoudt, wat de meest gekozen optie is en wat de afweging is binnen de keuzes die de specialist voor jou heeft gemaakt. Vaak verschillen de prijzen ook nog eens van elkaar en dat maakt het geheel nog even wat lastiger. Je wil tenslotte toch weten of de specialist niet meteen de duurste isolatie heeft aangeraden en of dit wel echt goed bij jouw situatie past. Vraag daarom meerdere bedrijven om zo tot een goed oordeel te kunnen komen.

Wat moet je wel kiezen?

Veelgekozen materialen zijn bijvoorbeeld steenwol en glaswol. Steenwol wordt gemaakt van verschillende steensoorten, waaronder vulkanische soorten. Dit betekent dat de prijs vrij hoog ligt. Een goedkopere, maar ook veel gekozen optie is glaswol. Dit is gemaakt van een combinatie van zand en gerecycled glas. Glaswol is dan ook een veel gekozen optie, omdat het ontzettend goed isoleert en het makkelijk is om mee te werken. Het enige nadeel van glaswol is dat het aan je handen kan irriteren wanneer je aan het knippen of aan het snijden bent. Dit heeft gelukkig geen nadelen voor de isolatie in je huis.

Wat kun je beter niet kiezen?

Gespoten isolatiemiddel in de vloer van pur met een specifiek blaasmiddel, kun je beter niet meer kiezen. Deze wordt dan ook vanaf 2023 verboden. Dit isolatiemiddel straalt heel erg veel broeikasgassen uit en het duurt dan ook heel erg lang voordat deze allemaal goed gemaakt zijn. Ook Schapenwol heeft heel erg veel broeikasgassen en is daarom helemaal niet zo milieuvriendelijk dan dat de naam je zou doen geloven. In schapenwol wordt namelijk de mest van schapen gebruikt en dit werkt niet bij aan het stikstofprobleem, maar maakt het alleen maar groter ook is de schapenwol bewerkt met chemische stoffen. Daarom is het gebruik van deze materialen dan ook af te raden.