Advertorial publiceren
Image default
Woning en Tuin

Je ramen verduisteren met raambekleding of zonwering

Er zijn vele manieren om je ramen te verduisteren. Dat kan bijvoorbeeld met gordijnen, raamdecoratie of met rolluiken aan de buitenkant. In deze blog vertel ik meer over de mogelijkheden die Marasol biedt om te kunnen slapen in het donker.

Rolgordijnen

De meest bekende en vaak ook voordeligste vorm van verduisterende raambekleding, is het rolgordijn. Rolgordijnen zijn er in vele soorten doeken, afwerkingen en bedieningsmogelijkheden. Voor je slaapkamer is een verduisterend rolgordijn met zijgeleiding een hele geschikte manier om je kamer donker te maken. Doordat je aan de zijkanten van het doek een U profiel geleider met borstels plaatst, kan er ook hier geen licht door naar binnen “lekken”. Het doek zelf is aan de achterzijde voorzien van een verduisterend blackoutlaagje, waardoor licht niet door de stof naar binnen kan schijnen. Een bijkomend voordeel van deze stoffen is dat ze goed isoleren. Als er geen licht doorheen kan, dan kan er ook geen lucht door.

Plisségordijnen

Een andere mooie vorm van verduisterende raamdecoratie is het plisségordijn. Kies hierbij dan niet voor de standaard enkele stof plissé, maar voor de dubbele stof: het honingraat plisségordijn. Deze plissés zijn opgebouwd uit twee lagen stof, met bij de verduisterende variant een extra laagje tussen de twee buitenste stoffen, waardoor er geen licht doorheen kan schijnen. Deze stoffen zijn extra isolerend en zorgen er in de winter voor dat de warmte binnen blijft en in de zomer dat de warmte buiten blijft.

Plisségordijnen zijn er in vele soorten. Je kunt kiezen voor koordbediening, handgreep of greepprofiel, plissés geplaatst in een speciaal frame voor montage met sterke magneten, maar ook voor elektrische plissé gordijnen. De elektrische plisségordijnen kunnen worden aangestuurd met afstandsbediening of met app op je telefoon. Super handig.

Het leuke aan plisségordijnen is dat je, afhankelijk van het model dat je kiest, kunt spelen met lichtinval en inkijk. In vele gevallen kun je kiezen voor de top down bottom up variant, waarbij je ook de bovenkant van het gordijn kunt laten zakken, zodat je zelf bepaalt waar de stof het raam bedekt.

Jaloezieën

Als je je ruimte niet honderd procent wil verduisteren, maar wel een heel eind wil komen, dan zijn jaloezieën een mooie optie. Er zijn aluminium en houten jaloezieën, ieder met hun eigen voordelen en eigenschappen. Aluminium jaloezieën zijn verkrijgbaar in vele lamelbreedtes en kleuren, vele structuren en afwerkingen. De houten jaloezieën zijn te maken met twee lamelbreedtes in mooie kleuren.

Je kamer helemaal verduisteren met alleen jaloezieën is niet mogelijk. Dat komt onder andere doordat er via de gleufjes waar de koorden doorheen lopen licht naar binnen kan schijnen. 

Verticale lamellen

Ook verticale lamellen kunnen je ruimte een heel eind verduisteren. De aluminium en pvc lamellen zijn uit zichzelf al verduisterend bij volledige sluiting. Kies als je je ruimte wil verduisteren niet voor de lamellen die zijn geperforeerd, hier komt natuurlijk altijd nog licht door naar binnen.

Ook de stoffen lamellen hebben verduisterende uitvoeringen. Mooie kleuren en structuren, er zijn vele mogelijkheden. Ook de verticale lamellen kun je met motor of met ketting bestellen.

Rolluiken

Veruit de best verduisterende oplossing is natuurlijk het rolluik dat aan de buitenkant van je raam wordt geplaatst. 

Al deze mooie verduisterende opties zijn verkrijgbaar in de webshop van Marasol.

 

https://marasol.nl/rolgordijnen/verduisterend/