Advertorial publiceren
Image default
Woning en Tuin

Houten tafels voor verschillende doeleinden

Houten tafels voor werk & tuin

Als u kantoorwerk doet of op de computer typt, zijn een houten bureau, secretaire of laptoptafel geschikt. Deze varianten zijn ongeveer 120 cm breed en 70 tot 80 cm hoog. In diepte meten ze gewoonlijk 40 tot 60 cm. Dit betekent dat er gemakkelijk een monitor of notebook op past. Ze hebben ook vaak laden en vakken. Houten tuin- of balkontafels zijn ontworpen voor gebruik buitenshuis en zijn dus weerbestendig. Er zijn kleine en grote modellen, meestal met een hoogte van ongeveer 75 cm: ze kunnen tussen 80 en 200 cm breed en tussen 50 en 100 cm diep zijn.

Tip: Tropische houtsoorten zoals teak kunnen meestal ook onbehandeld buiten worden gebruikt. Acacia is ook zeer resistent en kan lange tijd regen en weer verdragen.

Houten tafels voor keuken & eetkamer

In de keuken en de eetkamer neemt een houten eettafel een centrale plaats in: De familie komt er samen om te eten of gezellig bij elkaar te zitten en een bordspel te spelen. Ze bieden voldoende ruimte voor borden, glazen en kommen. U kunt er ook voedsel op bereiden en groenten hakken. Sommige van deze modellen kunnen worden uitgebreid om nog meer ruimte te bieden. Eettafels zijn er in vele maten. Ze zijn meestal ongeveer 75 cm hoog en kunnen 70 tot 100 cm breed en 120 tot 200 cm breed worden.

Houten tafels voor de woonkamer & slaapkamer

In de woonkamer kunt u een houten tafel gebruiken als salontafel of als bijzettafel. U kunt er de afstandsbediening, de tv-gids of een boek op leggen en er een lamp op plaatsen. Met een hoogte van 40 tot 50 cm zijn deze varianten ondieper dan eettafels en vaak tussen 80 en 150 cm breed en tussen 50 en 70 cm diep. Houten tafels in de slaapkamer dienen als nachtkastjes of kaptafels. De eerste zijn meestal 40 tot 50 cm hoog en breed. Ze kunnen 35 tot 40 cm diep zijn. Kaptafels zijn groter, je zit er op een stoel aan zoals aan een bureau.