Advertorial publiceren
Image default
Bedrijven

Het juiste agrarische advies

Nederland is een land dat vele boeren rijk is. Veel van deze boeren zijn veeboeren. Deze veeboeren hebben natuurlijk met extra veel regels en protocollen te maken, omdat zij met levende dieren werken. Een beetje agrarisch advies kan hierbij dan ook zeker geen kwaad. Voor boeren zijn er meerdere zaken om mee te nemen in de overwegingen over hoe te ondernemen als veeboer.

De juiste stalinrichting is bijvoorbeeld zo’n zaak. Omdat je zoals eerder gezegd te maken hebt met levende wezens, is het heel belangrijk dat je je werkomgeving daar ook zoveel mogelijk op aanpast. Allereerst is het dan ook belangrijk om in acht te nemen dat koeien voldoende ruimte nodig hebben om zich goed te voelen. Sommige koeien komen maar een deel van het jaar buiten of zelfs niet. Zeker dan is het belangrijk dat het binnen verblijf van de koeien extra goed en ruim is. Een volwassen koe is een groot dier en heeft dan ook ten minste een ruimte van drie vierkante meter nodig. Deze ruimte heeft ze vooral nodig om lekker te kunnen liggen maar vooral ook om daarna weer normaal overeind te kunnen komen. Het vergroten van de verblijven en de stallen zal in eerste instantie natuurlijk best een flinke investering zijn voor een voer. Maar wanneer een koe gelukkig is, wordt er een beter product geleverd. Wanneer een koe beter zelf overeind kan komen, krijgt zij geen last van vervelende doorligplekken en hoeft zij niet eerst te worden overreed om überhaupt overeind te komen, dat zal een gelukkige koe zelf al doen. Bovendien is een betere behandeling van dieren een punt dat voor steeds meer consumenten ook erg belangrijk is. 

Door hier als boer rekening mee te houden, zet je je product beter in de markt en zullen mensen ook sneller jouw product kopen. 

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl