Advertorial publiceren
Image default
Beauty en verzorging

Botox

Botox wordt ook wel botulinetoxine genoemd en is een natuurlijke stof die door botuline bacteriën geproduceerd. Natuurlijk word het wel enigszins aangepast zodat het geschikt wordt voor menselijk gebruik. Vaak wordt Botox toegepast in de cosmetische of medische industrie. De stof kan specifiek spieren onder de huid helpen ontspannen. Botox wordt ingezet tijdens een rimpelbehandeling met Botox, maar ook tegen aandoeningen met als overeenkomend symptoom verhoogde spierspanning. Voorbeelden van deze aandoeningen zijn spasticiteit, dystonie of hyperhidrose. Verder blijkt de stof ook te werken tegen migraine.

Botox wordt het meest toegepast in de cosmetische industrie. Rimpels worden snel, gemakkelijk en relatief goedkoop verwijderd door gebruik te maken van Botox fillers. De stof selecteert spieren en verslapt deze gericht. Door de verslapte spieren kan de bovenliggende huid ontspannen en oogt deze dus jonger en strakker. Er zit dus een lineair verband tussen overmatige spieractiviteit en rimpels. Neemt de een af zal de ander ook afnemen. Je kan eens per 3 maanden een Botox behandeling ondergaan, maar het effect van een behandeling houd ongeveer 6 maanden aan. Het is in Nederland verplicht om een Botox behandeling door een gecertificeerd arts uit te laten voeren. Toch zal je lokale huisarts niet zo snel een Botox behandeling aanbieden. Vaak kan je voor een Botox behandeling terecht bij één van de vele privéklinieken in Nederland. Ook kan het gebeuren dat de artsen bij klanten thuiskomen op zo geheten Botox party’s. Deze party’s zijn te vergelijken met de welbekende Tupperware party’s maar in plaats van bakjes worden er Botox behandelingen verkocht. Deze zijn namelijk eenvoudig, goedkoop en snel toe te passen.

Naast een cosmetische toepassing, kent de stof ook een medische toepassing. Zo word de stof vaak ingezet in de strijd tegen migraine. Uit diverse onderzoeken komt namelijk naar voren dat Botox tegen hoofdpijn werkt. Deze hoofdpijn kan door veel verschillende factoren worden veroorzaakt, maar in de meeste gevallen spelen factoren zoals stress, levensstijl en vermoeidheid een grote rol. Door de toepassing van Botox zullen overspannen spieren ontspannen waardoor ze rust krijgen en de hoofdpijn af zal nemen.

http://faceland.nl/