Advertorial publiceren
Image default
Marketing

Wat zijn Broken links?

Heb je ooit op een link geklikt en kwam je uit op een foutmelding in plaats van de pagina waar je naar zocht? Dit komt waarschijnlijk door een gebroken link. Een gebroken link is een link die niet meer werkt en je naar een foutmeldingpagina leidt. In deze blog gaan we dieper in op de betekenis en de werking van gebroken links, de manieren waarop ze kunnen ontstaan en wat je kunt doen om ze te vermijden.

1. Wat zijn de manieren waarop gebroken links ontstaan?
Er zijn verschillende redenen waardoor gebroken links kunnen ontstaan, zoals bijvoorbeeld wanneer de pagina die gelinkt wordt is verwijderd, gewijzigd, of hernoemd. Ook kan het voorkomen dat er een typfout is gemaakt in de link waardoor deze niet werkt. Sommige websites gebruiken links die de bezoeker doorverwijzen naar pagina’s die niet bestaan. Dit zijn allemaal redenen waardoor broken links kunnen ontstaan en het is belangrijk om deze te vermijden.

2. Hoe werkt een gebroken link?
Een gebroken link ontstaat wanneer het adres van de pagina waarnaar je probeert te linken niet (meer) geldig is. Wanneer iemand op een gebroken link klikt, krijgt hij een foutmelding te zien, wat resulteert in een slechte gebruikerservaring. Dit kan leiden tot frustratie bij de bezoeker van je website en het kan ook invloed hebben op de SEO van je site, omdat Google en andere zoekmachines gebroken links ontdekken en dit als een negatief signaal voor je website beschouwen. Het is daarom belangrijk om regelmatig te controleren of je links nog werken en om eventuele problemen op te lossen.

3. Gebroken links in 2023
Gebroken links zullen altijd een probleem blijven voor websites, ongeacht de tijd of het jaar. Het is daarom belangrijk om ze op te sporen en op te lossen. Een goed onderhouden website is niet alleen belangrijk voor de gebruiker, maar ook voor de vindbaarheid en de positie van je website in de zoekmachines. Het is daarom belangrijk om regelmatig te controleren of alle pagina’s op je website nog steeds werken en of er gebroken links op je website zijn.

4. Vaak gestelde vragen en antwoorden over gebroken links
– Hoe kan ik controleren of er gebroken links op mijn website zijn?
Je kunt gebruikmaken van verschillende online tools om te kijken of er gebroken links op je website zijn. Een voorbeeld van zo’n tool is Google Search Console.
– Is het erg als er enkele gebroken links op mijn website aanwezig zijn?
Het is niet erg als er enkele gebroken links op je website aanwezig zijn. Het wordt echter wel een probleem wanneer er te veel gebroken links aanwezig zijn, omdat dit een negatief effect heeft op de gebruikerservaring en het de SEO van je website beïnvloedt.
– Hoe kan ik gebroken links vermijden?
Om gebroken links te vermijden, is het belangrijk om links te controleren en te updaten wanneer pagina’s op je website worden gewijzigd of verwijderd. Zorg er ook voor dat je geen typfouten maakt in de links en gebruik geen verouderde links.

Gebroken links kunnen ervoor zorgen dat bezoekers je website verlaten en het kan ook impact hebben op de SEO. Om te voorkomen dat dit gebeurt, is het belangrijk om regelmatig te controleren of je links nog werken en eventuele problemen op te lossen. Door gebruik te maken van online tools kun je snel en makkelijk zien hoeveel gebroken links er op je website staan. Het is niet erg als er enkele gebroken links op je website aanwezig zijn, maar zorg er wel voor dat je ze op tijd repareert. Door je website goed te onderhouden, zorg je voor een goede gebruikerservaring en blijft je website goed vindbaar.