Advertorial publiceren
Image default
Woning en Tuin

Het belang van het inhuren van een bedrijfsmakelaar

De bedrijfsmakelaar is een fundamentele beroepsbeoefenaar bij de aan- en verkoop van bedrijven. Wanneer u besluit uw bedrijf te verkopen, hebt u twee opties: al het werk zelf doen of een gekwalificeerde professional inhuren om u bij de verkoop bij te staan.

Dan rijst vaak de vraag: is het de moeite waard om deze professional in te huren? Jazeker, de bedrijfsmakelaars van Vso makelaars staan voor u klaar! Bekijk hier wat de bedrijfsmakelaar voor u kan betekenen!

 

Wat doet een bedrijfsmakelaar?

De gekwalificeerde bedrijfsmakelaar is van onschatbare waarde. Hij werkt ook als een soort consultant, omdat hij gewend is om te gaan met verschillende soorten bedrijven en een uitgebreide kijk op de markt heeft.

De rol van deze professional is om al het werk voor u te doen. Hij zal u helpen de waarde van uw bedrijf te bepalen, de eerste gesprekken en contacten met potentiële kopers te leggen op een vertrouwelijke manier, d.w.z. zonder uw bedrijf te identificeren en uw bedrijf bloot te geven.

Op die manier blijven uw verkoopplannen geheim ten opzichte van klanten, leveranciers en werknemers.

 

Voordelen van het inhuren van een bedrijfsmakelaar

Deze professional maakt een screening van geïnteresseerde partijen, ontdekt hun financiële draagkracht om het bedrijf over te nemen en bespaart u de stress van het omgaan met nieuwsgierige mensen of zelfs concurrenten die u willen bespioneren.

Een ander belangrijk voordeel is dat u zich kunt blijven concentreren op het runnen van uw bedrijf.

De meeste bedrijfseigenaren die hun bedrijf alleen proberen te verkopen, verliezen de concentratie op het beheer van het bedrijf, hun inkomsten beginnen te dalen en bijgevolg daalt ook de waarde van het bedrijf.

Kenmerken van bedrijfsmakelaars

Deze beroepsbeoefenaars werken individueel of samen in een kantoor in de vorm van een vennootschap. Zij hebben een goede kennis van financiën en boekhouding, zijn ervaren onderhandelaars en hebben een goede juridische opleiding. Zij hebben gewoonlijk een diploma in bedrijfskunde, rechten, boekhouding of economie.

 

Hoe kiest u een bedrijfsmakelaar?

Hieronder vindt u een vragenlijst die u kunt gebruiken om makelaars te interviewen en de beste keuze te maken.

– Hoe lang werkt hij al in het gebied?
– Werkt hij alleen of met een team van makelaars?
– Hoeveel verkopen heeft hij het afgelopen jaar gesloten?
– Hoe zal de evaluatie van het bedrijf worden gemaakt?
– Wat is de courtage die in rekening wordt gebracht?
– Heeft hij verwijzingen van andere klanten?

Aan de hand van deze vragenlijst zult u over voldoende informatie beschikken om de meest geschikte professional te kiezen om uw bedrijf te verkopen.