Advertorial publiceren
Image default
Woning en Tuin

Groen heelt

Er zijn allerlei onderzoeken die zeggen dat groen beter voor de mens is. Neem bijvoorbeeld alleen al de kleur thuis op de muur. Een kinderkamer met paarse of felrode muren leveren je waarschijnlijk een druk kind op. Is de muur in een lichte lavendelkleur of zachtgroen, dan heb je ineens een heel ander kind. Zo zijn er kleuren waar je prettig bij kunt studeren, kleuren die je helpen ontspannen en kleuren die de creativiteit naar boven halen. Alleen kleur doet dus al een hoop met de mens. Dus wat als je die kleur – groen – ook nog op andere manieren kunt aanbrengen? Dat betekent dat groener zorgen een interessante oplossing is voor diverse woon- of verblijfgelegenheden.

Ziekenhuis groener

Een ziekenhuis was vroeger een kille omgeving en niemand gaat er waarschijnlijk voor zijn plezier naartoe. Vanwege hygiënische redenen mag je voor diegene waar je bij op bezoek gaat geen echte bloemen of planten meer meenemen. Het beetje groen dat er in het ziekenhuis was, is weggenomen. Toch zijn er ziekenhuizen die wel aandacht besteden aan een groene omgeving, als is het dan in beperkte mate binnen. Buiten zijn de mogelijkheden echter groter. En dat is precies waar de patiënt voordeel uit kan halen.

Met groen herstel je sneller

Of het nu in een ziekenhuis is of in een andere zorgomgeving, met groen in je buurt is de kans op een spoedig herstel groter, dan als er geen groen aanwezig is. Eigenlijk is het heel logisch. Denk maar eens aan die keer dat je het bos in gaat, je ogen open doet en diep inademt. Het is heerlijk om een frisse neus te halen en in een andere, groene omgeving te zijn. De natuur ontspant en door ontspanning zorg je niet alleen voor jezelf, maar kun je ook beter helen. Elke zorgomgeving is dan ook gebaat bij een groene omgeving.