Advertorial publiceren
Image default
Dienstverlening

Botox tegen hoofdpijn

Hoofdpijn ervaart iedereen verschillend, het is mogelijk om meer dan een soort hoofdpijn hebben. Het is belangrijk om op de verschijnselen te letten van hoofdpijn. Hierdoor kan je vaal herkennen welke soort hoofdpijn u heeft. Hierdoor kan je denken aan spanningshoofdpijn, migraine. clusterhoofdpijn. Bijna iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Soms duurt het heel kort, maar er zijn ook mensen die bijna altijd hoofdpijn hebben.

Veel mensen hebben last van spanningshoofdpijn, deze soort hoofdpijn geeft meestal een gevoel alsof er een strakke band drukkend of knellend om het hoofd zit. Het begint langzaam aan ,en gaat ook geleidelijk weer weg, het kan minuten tot dagen duren. Als je last hebt van spanningshoofdpijn, voel je het niet alleen in je hoofd maar ook in je nek en schouders. Deze voelen dan ook vaak pijnlijk en gespannen aan. Bij inspanning wordt de pijn niet erger. Licht of geluid kunnen de pijn wel verergeren. Mensen die last hebben van migraine, ervaren vaak een  matige of heftige, bonzende hoofdpijn. Die meestal aan één kant van het hoofd voorkomt. Een migraineaanval duurt 4 uur tot 3 dagen. De hoofdpijn wordt erger bij inspanning, en het ook voorkomen dat iemand misselijk is. Een migraine-aanval kan je meestal zien aankomen. Het kan zo zijn dat je dan bijvoorbeeld een schitteringen of bepaalde lichtfiguren ziet. Sommige mensen ruiken typische geuren vlak voor een aanval.

Sinds kort is Botox een goedgekeurde behandeling tegen migraine. Eén van de mogelijke oorzaken van migraine is namelijk het automatisch aanspannen van spieren, voornamelijk die van het aangezicht. Aangezien botox een spierverslapper is kan dit de hoofdpijn verminderen. Het effect van een Botox behandeling op hoofdpijn. Het beste resultaat wordt bereikt met mensen met een chronische migraine. Vooral mensen met hardnekkige klachten, die meer dan vijftien aanvallen van migraine per maand krijgen.

Een kliniek die op een veilige manier botox kan aanbieden is Faceland. Meer informatie over botox en hoofdpijn kunt u vinden op de website van Faceland: www.faceland.nl

http://www.faceland.nl