Advertorial publiceren
Management

Financiele hulp voor ondernemers

Wat zijn gangbare bedrijfsfinancieringen?

Er zijn voor de ondernemer verschillende financieringsvormen waaruit hij of zij kan kiezen. Financiering kan in de vorm van een bedrijfshypotheek, leasing, sale-and-lease-back, leverancierskrediet, factoring, een reguliere bedrijfslening etc..

Zakelijk krediet aanvragen

Bij het zakelijk krediet stort de bank op jouw zakelijke rekening een geldsom. De hoogte van het bedrag is variabel en onderling vastgesteld. Wanneer je dringende behoefte hebt aan liquiditeiten in de toekomst, onvoorzien, kan je het van die som opnemen. Je bent dus vrij in de opname, wanneer en hoeveel maakt niet uit. Natuurlijk is het maximale bedrag wat je kan opnemen in de onderlinge overeenkomst tussen jou en je bank. Zakelijk krediet is zodoende toepasbaar als je vrij wil zijn in tijdstip van opname. En dus is het mogelijk om investeringen te verrichten waar je eerst de liquiditeiten niet voor had.

Zakelijke lening aanvragen

Of je kan een zakelijke lening aanvragen. Bij de zakelijke lening wordt er direct een vaste som op je rekening gestort. Deze is toepasbaar voor grote eenmalige investeringen in activa of voor uitbreiding. Deze variant heeft in de regel een maximale looptijd van 5 jaar en dus moet je de lening ook binnen deze looptijd aflossen. De rente staat vast voor de gehele looptijd.

Factoring inzetten

Factoring is debiteurenfinanciering. De ondernemer draagt zijn facturen en debiteurenrisico over aan een factoringbedrijf. In ruil voor een vergoeding aan dit bedrijf ontvangt de ondernemer direct zijn geld, meestal binnen 24 uur. Hij hoeft dus niet te wachten tot zijn facturen zijn betaald. De ondernemer kan er ook voor kiezen het debiteurenbeheer en incasso geheel uit te besteden aan de factormaatschappij, zodat de gehele debiteurenadministratie wordt overgenomen. De vergoeding is in de regel een percentage van de omzet.

Sale-and-lease-back constructie inzetten

Sale-and-lease-back is een constructie waarbij je als eigenaar van een (bedrijfs)pand je eigendom verkoopt en direct weer terug huurt. Je kan zo gebruik blijven maken van het pand en beschikt daarnaast over kapitaal om te kunnen voorzien in een eventuele investering. Kopers bij sale and leaseback constructies hebben een goede deal omdat ze een pand kopen dat gelijk weer verhuurd wordt en een huurder direct voor een maandelijkse inkomsten zorgt.

Een zakelijke financiering aanvragen

Wil je een zakelijke financiering aanvragen of wil je eerst sparren hierover, dan kan je contact met ons opnemen. Wij begeleiden je volledig van completeren van het dossier tot aan daadwerkelijke financiering. Je bent ons pas een vergoeding verschuldigd zodra je de zakelijke financiering daadwerkelijk hebt ontvangen.

Profiteer ook van ons netwerk. We hebben als relaties vele financiers met soepele acceptatiecriteria. Voor jouw specifieke aanvraag van een zakelijke financiering gaan we aan de slag om de beste offerte voor je te regelen.

Je kan ons dus ook inschakelen voor een zakelijke lease, bedrijfshypotheek of zeldzame vormen van bedrijfsleningen of constructies. Kijk op onze site voor meer info of kom langs op ons kantoor om vrijblijvend je mogelijkheden te bespreken.

https://www.bedrijvenfinanciering.nl

Gerelateerde artikelen

Nieuw kantoor

Verkooptechnieken die je meteen kunt toepassen

Uw bedrijfsplan op maat