Glasvezel aanleggen

Glasvezel wint in Nederland veel aan populariteit maar is verre op de meest plaatsen aangelegd. Voordat men glasvezel gaat aanleggen gaat men zorgen dat  er genoeg vraag naar is omdat de kosten voor het aanleggen hiervan kunnen oplopen.

De eerste stap tot een goede internetverbinding is het aanleggen van glasvezelbekabeling in de straten.  Bij het aanleggen maakt men gebruik van speciaal gereedschap want anders is de kans op een breuk of scheur groot.  De scheur of breuk die kan ontstaan is niet zichtbaar met het blote oog. Voor een breuk, scheur of  storing in de verbinding te ontdekken maken ze gebruik van een OTDR meting. Door deze meting te gebruiken kan men zien of de glasvezelbekabeling correct aangelegd is of als er aanpassingen gedaan moeten worden.

Vervolgens gaat men de bekabeling van de straat naar het huis aanleggen waarbij ze opnieuw gebruik maken van gereedschap dat men hier specifiek gebruikt. Met deze boor gaat er een tunnel onder je huis geboord worden waar men de glasvezelbekabeling door gaat steken.

Als  laatste stap is uw aanwezigheid nodig. De bekabeling moet door de muur geboord worden, u kan zelf kiezen op welke plaats u dit wilt. Vervolgens gaat mende kabel met de modem verbinden.   Dit is het stappenplan dat men volgt bij het aanleggen van glasvezel.  Zoals u misschien al uit dit artikel kan opmaken is het belangrijk om in het bezit te zijn van de nodige gereedschap en expertise  om deze installatie tot een succesvol einde te brengen.  Daarom word deze installatie enkel gedaan door bedrijven die kwaliteitsvol en betrouwbaar zijn. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanleggen  van glasvezelbekabeling is Optinet. Zij maken gebruik van verschillende technieken. De meest gebruikte is de Brand-Rex techniek, met deze techniek maakt men de glasvezel bekabeling door een soort blaastechniek.

 

http://www.optinet.nl/