Installatievakwinkel is de plek voor al uw schakelmateriaal

Tijden veranderen en dat geldt eveneens voor de inrichting van het verblijf. Het benutting van stroom is aangaande de afgelopen 100 jaar totaal veranderd. Door de vernieuwende functionaliteit zijn ook de behoeftes veranderd. Je wilt jouw apparatuur gaarne kunnen gebruiken op de plekken die jij handig vindt plus jij houdt van elegant licht binnen jouw verblijf.

Met klassieke huisvesten, zoals de voortdurend populairdere jaren ’30 huisvesten, kan het noodzakelijk zijn om reserve elektrische voorzieningen aan te brengen. Toch ook bij veel modernere woningen kan het aanbod van stroom niet op je zorgen aansluiten. Alvorens het bijstellen van het licht en de stopcontacten is materiaal mogelijk dat geen speciale inbouw nodig heeft. Dat opbouw schakelmateriaal voorkomt dat je ruimte vrij moet creëren in de muur, sec en uitsluitend vanwege de schakelknop te plaatsen. Dat maakt het een eenvoudiger oplossing alvoor het bouwen van schakelaars op de geprefereerde plaats.

Systeem schakelmateriaal is verkrijgbaar in diverse soorten schakelingen. Dientengevolge kun je bijvoorbeeld kiezen voor een 1-polige knop, die adequaat is voor droge ruimten, ofwel een 2-polige knop, geschikter voor natte vertrekken.

Inzetbaar voor verscheidene etages is de wisselschakelaar. Hiermee kan de verlichting immers worden bediend vanaf twee plekken. Deze schakelaar is evenzo mogelijk met meer dan twee bedieningspunten en wordt vervolgens een kruisschakelaar genoemd. Wilt u twee lichten vanaf een locatie gebruiken dan kan dit eveneens. Deze schakelknop heet een serieschakelaar en bestaat uit 2 halve knoppen.

Voor enkele vertrekken kan het tactvol zijn de verlichting na een afgewogen tijd uit te laten gaan. Hiervoor heb je een trappenhuisautomaat benodigd. Verlangen je een schakelaar die jou telkens nogmaals in kunt drukken zonder dat hij van stand veranderd? Een impuls relais is daarvoor het antwoord.