Advertorial publiceren
Image default
Financieel

Incassobureau MKB

MKB Incasso

MKB ondernemers heb je in alle soorten en maten. Noem het maar op, de bouw, de gezondheidszorg, in de financiën,etc. Soms is het bedrijf dan opgericht door een familielid. We noemen dit een familiebedrijf.  Deze bedrijven kunnen al tientallen zo niet honderden jaren oud zijn. Soms kunnen deze bedrijven daarna ineens door allerlei factoren in de problemen komen. Dit is de laatste jaren bijvoorbeeld gebeurd in de landbouwsector. Europese wetten hebben er eigenlijk voor gezorgd dat veel boeren in Nederland vervolgens failliet zijn gegaan. De volgende generaties zijn doorgaans niet meer bereid om de onderneming over te nemen. Maar ook veel MKB bedrijven komen tegenwoordig door de economische crisis vervolgens in de problemen. De bonnen werden steeds later betaald. Veel bedrijven zijn hierdoor dan in het verleden failliet gegaan. https://incassobureau.blog/ wordt tegenwoordig ook veel gedaan.

De belangrijkste punten van MKB incasso;

Het uitblijven van betaling van de factuur door de klant heeft vervolgens vaak diverse redenen. Zo snel mogelijk moet je daar achter zien te komen. Soms kan het met de klant  dan opgelost worden. Verdere actie is daarop nodig als er geen oplossing bereikt kan worden.  https://incassobureau.blog/ MKB incasso is dan een mogelijkheid. Dat houdt onder meer in; •    De rekeningen van De ondernemer worden dan sneller betaald. De bank hoeft daarop minder snel bij te springen met krediet. •    De kans bestaat dat de schuldenaar  daarop failliet gaat.  Doorgaans worden de crediteuren die het hardst roepen dan als eerste betaald. •    Op no cure no pay basis werken veel incassobureaus. Wordt er niets geïncasseerd dan betaald je dan ook niets. •    Ook kleinere bedragen kunnen daarop door Een incassobureau geïncasseerd worden. Dossierkosten worden daarop bijna nooit meer in rekening gebracht. •    Blijft betaling daarop uit dan bestaat de mogelijkheid om gerechtelijk te gaan. De bon wordt op die manier misschien alsnog betaald. Beslaglegging op een voertuig is daarop ook mogelijk. Procederen brengt vervolgens wel hoge kosten met zich mee. •    Wanneer debiteur niet daarop meer op het opgegeven adres woonachtig is. Een goed incassobureau voert dan direct een gedegen adresonderzoek uit. Bij een goed incassobureau wordt daarvoor dan niets extra’s berekend. •    Je kan ook je gehele debiteurenbeheer aan Een deurwaarderskantoor uitbesteden. Een laatste aanmaning laten versturen noemen ze ook wel een pre incasso. Of er wel of geen kosten daarop berekend worden, hangt af van het incassokantoor.

Een opdracht online aanbieden

Wanneer de MKB’er zijn keus daarna heeft gemaakt. Dat hij zijn bon dan gaat laten incasseren. De nota moet daarop naar het incassokantoor gebracht worden. Via de website van de incassospecialist kan je dit ook vaak regelen. Er moet een online account aangemaakt worden. Waarna de openstaande bon online kan worden ingediend. De gerechtsdeurwaarder gaat er voor de ondernemer direct mee aan de slag.  De klant  ontvangt dan een brief met incassokosten. De hoogte daarvan wordt dan bepaald door de wet. Betaalt de klant de factuur daarna. Dan vind doorgaans snel een afrekening met de ondernemer plaats. Wanneer de schuldenaar  dan alsnog weigert te betalen. Dan bestaat de mogelijkheid om de schuldenaar  via de rechter aan te pakken. Dit kan vervolgens hoge kosten met zich meebrengen. Dus dit moet altijd daarna goed overwogen worden.

https://incassobureau.blog/