Geld winnen met een sportweddenschap

Advertorialpubliceren

<h1>Geld winnen met een sportweddenschap</h1>

Een sportweddenschap afsluiten is een leuke manier om een sportwedstrijd nog spannender te maken. Wat is er nou leuker dan geld winnen met het voorspellen van de juiste uitslag? Of het nou gebaseerd is op geluk of wijsheid, winnen is altijd leuk.

 

<h2>Hoe sluit je online een sportweddenschap af?</h2>

Je kunt eenvoudig een sportweddenschap afsluiten via een online bookmaker. Bij de meeste sporten kun je geld inzetten op de winnaar van een wedstrijd, de winnaar van een sportevenement of op bepaalde aspecten van een wedstrijd. Zo kun je bij voetbal ook geld inzetten op het aantal doelpunten of corners. Hoe moeilijker de voorspelling is, des te meer geld kun je verdienen. Hoeveel geld je precies kunt winnen, is afhankelijk van de quotering.

 

<h2>Hoe zit het met de quotering?</h2>

De bookmakers bepalen met de quotering hoeveel geld je kunt winnen met je voorspelling. Hoe onwaarschijnlijker een uitslag is, des te meer geld kun je verdienen. Het lijkt daarom logisch om te kiezen voor de voorspelling met de hoogste quotering. De quotering is echter zo hoog, omdat de bookmakers denken dat de kans op deze uitslag kleiner is. Toch blijkt de underdog nogal eens de winnaar, dus niets is onmogelijk.

 

De quotering wordt weergegeven in decimalen of fractioneel. In Nederland is het gebruikelijk om decimalen te gebruiken. Bij online bookmakers kun je vaak zelf je voorkeur aangeven.

 

<h2>Hoeveel geld kan je winnen?</h2>

Stel dat je bij de wedstrijd FC Barcelona tegen Juventus €10 in wilt zetten op winst voor de thuisploeg. De quotering is 2,35. Dan ontvang je bij winst 2,35 x €10 = €23,50 euro. Je wint dus €13,50.

 

Dezelfde uitkomst heeft bij een andere bookmaker een quotering van 6/5. Je kunt dan met dezelfde voorspelling en inzet €12 euro winnen, want je wint €6 per €5 inzet. Bovendien krijg je bij winst ook je inzet terug.

 

<h2>Winst stapelen</h2>

Je kunt je winst vergroten door verschillende wedstrijden te combineren. Het voordeel is dat je de winst kunt stapelen en daardoor hoge bedragen kunt winnen. Het nadeel is dat je alle uitslagen goed moet voorspellen.