Advertorial publiceren
Woning en Tuin

Een veilige trap voor kinderen

Wanneer je twee kleine kinderen in huis hebt rondlopen, dreigt er altijd en overal gevaar. Een scherpe punt aan de tafel of een vaas die wankel op het dressoir staat, kunnen al aanleiding tot escalatie geven in huis. Echter, misschien wel een veel groter gevaar in huis is de trap. Wanneer je onvoorzichtig de trap op en af loopt, kan het je zomaar overkomen dat je er vanaf kukelt. Desondanks zijn er vele mogelijkheden om ook de trap een veilige plek in huis te maken voor kinderen, zolang je ze maar in de gaten houdt als ze erop lopen.

De eerste tip van Lamiwood om een veilige trap te creëren, is het zorgen voor een Trapleuning hout waar de kinderen bij kunnen. Door ze namelijk houvast te bieden op de trap, verklein je het risico op een flinke val van de trap. Zorg daarbij wel dat de Trap balustrade over spijlen of balusters beschikt, die dicht op elkaar zitten, zodat het kind niet zomaar onder de trapleuning door naar beneden valt. Ook is het een idee om een hekje boven- en onderaan de trap te bevestigen om meer controle te krijgen over het gedrag van jouw kinderen op de trap. Spelen ze op de bovenverdieping? Dan kun je het hekje dichtdoen, zodat ze niet ineens op de trap gaan spelen of in de buurt komen van de trap. Zodra je dan naar beneden gaat om wat te drinken te pakken, kun je het hekje open doen en samen de trap aflopen.

Het creëren van een veilige trap staat op de eerste plaats bij Lamiwood. Wij kennen als geen ander de onvoorziene gevaren op de trap en kunnen daarom advies bieden. Zou jij graag een veiligere trap willen realiseren, maar weet je niet hoe? Dan denken wij graag met je mee!

https://www.lamiwood.nl/

Gerelateerde artikelen

Laat een mooie nieuwe achtertuin ontwerpen

Verhuisdozen voor de verhuizing, maar ook voor de opslag, emigratie en te bouwen

Huizenaanbod Veenendaal gezocht!