Een Liebherr side-by-side koop je bij Koelen & Vriezen

Liebherr side-by-side

Een Liebherr Side-by-side heb je in diverse combinaties. Feitelijk zijn het twee koel en vrieskasten die aan elkaar gekoppeld zijn, waarbij de rechterwand van de linkerkant is voorzien van een verwarmingsdeel in de wand. Dit is noodzakelijk om condens en later schimmelvorming tussen de twee kasten te voorkomen. Het assortiment van Liebherr is behoorlijk uitgebreid waardoor dat het verstandig is om advies in te winnen bij een specialist zoals Koelen & Vriezen. Deze organisatie verkoopt in Nederland alleen maar Liebherr. Door zich hierin te specialiseren is men in staat om u het juiste advies te geven. Daarnaast hebben de collega’s van de wijnafdeling (Cavepromotor) ook verstand van wijnklimaatkasten. Alleen in Nederland verkoopt Koelen & Vriezen koel- en vriesapparatuur. Hierbij wordt rekening gehouden met de grillige weersomstandigheden en daarom ontvangt bij de aanschaf van een nieuwe Side-by-sideook een overspanningbeveiliger ter voorkoming van schade via pieken in het elektriciteitsnetwerk. Het is is vaak onpraktisch, zeker bij een inbouw Side-by-sideom de sterker uit het stopcontact te halen bij naderend onweer. Daarbij is het zo dat het niet wenselijk is, omdat uw bederfelijke goederen er niet beter van worden. U kunt uw apparatuur in het stopcontact laten zitten zonder dat dit een direct nadelig effect heeft op uw apparatuur. Daarbij is het zo dat de apparatuur ook verzekerd is met de Koelen & Vriezen geleverde overspanning beveiliging.

Het kenmerkende voor Side-by-side is dat je twee thermostaten hebt waarmee je zowel de koeling als het vriesgedeelte onafhankelijk van elkaar regelt. Voor een eenvoudigere oplossing moet je denken aan koel/vrieskast. Deze heeft in plaats van twee apart werkende thermostaten slechts 1 thermosstaat. Hierdoor kun je niet koel en vriesgedeelte apart kunt in- of uitschakelen. Stel je gaat op vakantie, dan wens het koeldeel wellicht uit te schakelen. Veel mensen zetten dan hun koelkast deur open. Maar in het diepvriesdeel liggen nog diepgevroren goederen, dan is het wenselijk dat het vriesgedeelte blijft draaien. Een Side-by-side heeft een compleet andere in deling dan een standaard koelkast en is ook veelal voorzien van NoFrost en BioFresh het vriesvak boven in de kast zitten en het koelgedeelte aan de onderzijde. Dit kan ook anders, maar dan moet u meer aan een andere side-by-sidedenken. Het is mogelijk om het vriesgedeelte aan de onderzijde te hebben, omdat het koelgedeelte veel vaker open gaat dan het vriesgedeelte. Hierdoor moet je niet buigen, maar blijf je rechtop staan om iets te pakken uit het koelgedeelte. Een side-by-side waarbij het vriesvak aan de onderzijde zit wordt in vakjargon een ‘upside down’ genoemd.

Elke Liebher side-by-side is milieuvriendelijk en energiezuinig. De energiebesparing wordt vaak gerealiseerd door de dikke isolatie in de kast. Ongeacht of het om een vrijstaande of inbouwkast gaat.

Wilt u alle modellen side-by-side van Liebherr in Nederland zien, dan kunt u deze tijdens kantooruren bekijken in de showroom van Liebherr te Uithoorn.