Advertorial publiceren
Image default
Beauty en verzorging

Botulinetoxine

Botulinetoxine is een bacteriële stof die beter bekend staat onder de naam Botox. Deze stof word geproduceerd door botuline bacteriën. Het eiwit werkt op de zenuwcellen en de meest bekende toepassing van de stof is toch wel de cosmetische. Verder wordt Botox ingezet in de strijd tegen aandoeningen met verhoogde spierspanning en activiteit zoals bijvoorbeeld spasticiteit, dystonie of hyperhydrose.

Zoals eerder vermeld wordt Botox het meest gebruikt in de cosmetische industrie. Het grote voordeel is dat een rimpelbehandeling met Botox veilig, snel en goedkoop is. De stof verslapt namelijk selectief een aantal spieren in het gezicht waardoor de spanning in het gezicht afneemt. Dit heeft weer als gevolg dat rimpels afnemen omdat de huid ontspannen is. Het effect is ongeveer 3 tot 4 maanden goed zichtbaar en de behandeling kan daarna veilig en gemakkelijk opnieuw plaatsvinden. In Nederland is het verpliucht dat de arts die de Botox toedient gediplomeert is. Het hoeft niet per sé in een ziekenhuis te gebeuren, er zijn ook veel privéklinieken waar dit mogelijk is. De fabrikant van Botox raad af om vaker dan eens in de 3 maanden Botox te gebruiken, omdat het dan mogelijk een vergiftigende werking heeft. De Botox-party is een steeds vaker terugkerende trend, waarbij de arts bij iemand thuis komt om iedereen een Botox behandeling te geven. Dit is mogelijk omdat het hier om een relatief eenvoudige ingreep draait.

Botox heeft niet alleen een cosmetische maar ook een therapeutische werking. Zo kan het bijvoorbeeld helpen bij chronische hoofdpijn. Deze hoofdpijn kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben maar wetenschappers zijn het er over eens dat stress, levensstijl en vermoeidhijd vaak een grote rol spelen in dit verhaal. Migraine is dat ook een van de grootste schadeposten van de Europese economie. Ik hoor u vragen: wat te doen tegen migraine? In veel gevallen heeft het uitgewezen dat een behandeling met Botox verzachtend en zelfs helend kan werken.

http://faceland.nl/